Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 7 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 66

Wątek: Praca magisterska o Bieszczadach - liczę na Waszą pomoc

Kronikarz Roku 2010
    Awatar bertrand236
    Na forum od
    07.2004
    Rodem z
    Poznań

Domyślnie Odp: Praca magisterska o Bieszczadach - liczę na Waszą pomoc

Cytat Zamieszczone przez Promyk :) Zobacz posta
    dobry wieczorek:)
    piszę pracę magisterską o Bieszczadach a dokładniej o wpływie przemian demograficznych na duchowy wymiar krajobrazu i baaardzo liczę na Waszą pomoc:)
    Bardzo bym chciał poznać temat Twojej pracy. Czy jest to możliwe?
    Pozdrawiam
    bertrand236

Na forum od
    12.2006
    Rodem z
    Komorów

Tak, tak Promyk jest płci żeńskiej:)
    jeśli chodzi o temat mojej pracy magisterskiej to brzmi on następująco: Krajobraz kulturowy Bieszczadów. Wpływ przemian demograficznych na duchowy wymiar krajobrazu.
    W tej pracy będę chciała udowodnić, że stosunek społeczności lokalnych do otaczającego je krajobrazu kulturowego najłatwiej można odczytać poprzez analizę duchowego wymiaru krajobrazu. Mam nadzieję, że to się uda:)
    a aby to udowodnić to muszę zbadać związki społeczności lokalnych z ich krajobrazem, wpływ przesiedleń na przemiany krajobrazu, no i czy krajobraz, góry wpływają w ogóle na ludzi (oj wpływają, wpływają:)). Dlatego też tak bardzo zależy mi na Waszych opiniach. Bo podmiotem tej pracy jest człowiek - ten, który został z Bieszczadów wygnany i już nie wrócił, ten który mimo wszystko powrócił, jak i ten co zachwycił się Bieszczadami, ich mitem i postanowił tu zamieszkać i pewnie sami znacie 1200 innych przypadków :)

Michale, dziękuję za życzenia świąteczno - noworoczne :)

Na forum od
    12.2006
    Rodem z
    Komorów

mam zrobioną inwentaryzację terenu, analizy przestrzenne (gdzie są a gdzie były cerkwie, kościoły, cmentarze, które wsie przestały istnieć), od groma materiałów o historii, o krajobrazie, o grupach etnograficznych w Bieszczadach itp. ale cały czas brakuje mi w tym wszystkim tego podmiotu - człowieka. Dlatego tak przeogromnie liczę na Waszą pomoc.
    :)

Bieszczadnik Awatar Polej
    Na forum od
    11.2004
    Rodem z
    Międzychód

Temat Twej pracy bardzo ciekawy ale i zarazem wydaje się trudny. Przeprowadzenie badań wśród ludności może wiązać się z problemami, a bez takich badań przeprowadzonych bezpośrednio w terenie nie wyobrażam sobie udowodnienia tezy przez Ciebie wysuniętej. Mam nadzieję, że znajdą wsród forumowiczów osoby, które pomogą Tobie w gromadzeniu materiałów. Powodzenia !
    Pozdrawiam
    Przemek

Bieszczadnik
    Na forum od
    02.2005

Cytat Zamieszczone przez lucyna Zobacz posta
    Jeżeli sądzisz, że podałam Ci namiary na instytucje to gratuluje twojemu promotorowi.
    Droga Lucyno,
    czytam twoje posty (nieraz z konieczności, nieraz z ciekawości)... Czy możesz jednak powstrzymać się od wypowiadania na wszystkie tematy? To jakoś mi nie współgra z wirtualną Twą sylwetką...
    Chyba, że chodzi ci o pobicie rekordu w ilości postów, a to...przepraszam.
    Pozdrawiam i życzę wesołych świąt.

Promyku, pytaj, bo "kto pyta nie błądzi" (trzeba tylko uważać na odpowiedzi :) ) a są ludzie na forum, którzy chętnie ci pomogą i uzyskasz mnóstwo informacji. I to jest najwspanialsze w internecie, nieprawdaż?

Dziękując Michałowi za życzenia świąteczne, ja również życzę wszystkim forumowiczom wiele radości, spokoju na Święta oraz samych szczęśliwych dni w Nowym 2007 Roku.

lucyna
    Guest

Szanowny panie Wojciechu R. Na forum każdy może się wypowiadać i pisać to co chce. Istnieje tu taka fajna funkcja ingnoruj. Proszę włącz ją i masz problem z głowy.
    Zawsze wiedziałam, że pani przewodnik jest podła i nie udziela informacji. No i oczywiście prześladuje magistrantów. Szczególnie dziś. Na jej biurku leży bowiem praca licencjacka penej magistrantki. Przesłana przez promotora. Infrastruktura turystyczna Ustrzyk Górnych. Pisana na podstawie badań przeprowadzonych przez internet. W skład infrastruktury Ustrzyk Górnych wchodzą: wyciąg na Laworcie i na Gromadzyniu, pływalnie Delfin oraz kościól św. Józefa Robotnika

Bieszczadnik Awatar KKKrzychoo
    Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    Lublin

I znowu będą sobie ludzie ubliżać.....

Promyku. Bez wizyty w Biesach, bez rozmowy z ludźmi z tamtąd nie zrobisz dobrych badań do pracy. internet to ludzie z Biesów ale też i z daleka. Jesli piszesz o przemianach duchowych nie pytaj publicznie, na forum pojedź i porozmawiaj. Ludzie tam (ci z którymi warto rozmawiać) są otwarci i chętnie opowiedzą to i owo. Zwłaszcza teraz gdy turystów jest mało.
    Pozdrawiam
    Krzysiek

Bieszczadnik
    Forumowicz Roku 2008
    Awatar Derty
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    z lasu

Hej:)
    No i się kobity powadziły:P Ale w postawie Lucyny jest coś, z czym się zgadzam. Otóż niestety oparcie się na źródłach typu Internet w pracy naukowej, to może być TYLKO wstęp do poważnego opracowania. Myślę, że Lucyna przesadnie ostro zareagowała nie wiedząc, czy Promyk (tu ukłon powitalny:) ) zamierza, czy nie zamierza wybrać się w Bieszczadki w celach naukowo-poznawczych. Ja, gdybym miał przed sobą takie rewelacje, jak zacytowane przez Lucynę, też bym pewnie zakręcił nosem nad internetową metodą pozyskiwania wiedzy było nie było naukowej (!!). I tedy jednak śmiem lekutko bronić Lucynę, bo ona ma sporo racji, albo...rozumiem jej reakcję. Ale z drugiej strony uważam, że kwerenda po źródłach internetowych może dać sporą wiedzę w każdym temacie o ile umie się dobrze cedzić dobre od złego...
    I tego życzę Promykowi:) plus dobrze napisanej pracy:)
    Rano robimy nic. Lubimy to robić (Z Bertranda, 2011)

właśnie, wziąłby człowiek amunicję
    eksportową śliwowicję
    drzwi opatrzyłby w inskrypcję:
    "przedsięwzięto ekspedycję" (MamciaDwaChmiele,2012)

lucyna
    Guest

Dziekuję, Derty! O to michodziło. Taki temat to prawdziwa perełka. Szkoda go zmarnować. Nie jest to atak personalny na Promyczka ale na zasady badań. Jeżeli mam odpowiedzieć w sposób merytoryczny to proponuję aby pani magistrantka opracowała badania ankietowe. Poprosiła panów adminów o opublikowanie na stronach bieszczadzkich owej ankiety. Następnie poinformowała i poprosiła o pomoc na forum. W połączeniu z badaniami terenowymi opracowanie naukowe tego arcyciekawego wg mnie tematu wiele wniosłoby w zasoby badawcze regionu. Sama byłabym wdzięczna o ile mogłabym zapoznać się z wynikami badań.
    A tak zmarnowana kolejna szansa.

Bieszczadnik
    Na forum od
    03.2004
    Rodem z
    tarnobrzeg

Pisząc pracę imamy się różnych źródeł, więc pytać każdy wszędzie może, a tu widzę kolejny agresywny atak ze strony Lucyny. Stwierdzenie że szansa zmarnowana jest bardzo daleko idące. Lucyno może nie dane CI było pisać takową pracę,ale skoro może ktoś pomoć to czemu nie zapytać na też forum - po to między innymi jest.
    mAAtylda

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)