Wojak Szwejk wjeżdżający na stację w Medzilaborcach:
DSCF9775.jpg
Z Wojaka Szwejka można przesiąść się drzwi w drzwi do szynobusu do Humennego:
DSCF9777.jpg
Mucha firmy SKPL jako Bieszczadzki łącznik w Nowym Łupkowie:
DSCF9617.jpg
Wojak Szwejk wjeżdżający na stację w Medzilaborcach:
DSCF9775.jpg
Z Wojaka Szwejka można przesiąść się drzwi w drzwi do szynobusu do Humennego:
DSCF9777.jpg
Mucha firmy SKPL jako Bieszczadzki łącznik w Nowym Łupkowie:
DSCF9617.jpg
Nie jechałem "Muchą" ale mam też zdjęcie na którym widać otwarte okna, także można poczuć wiatr we włosach![]()
Jest poprawa ?
https://www.rynek-kolejowy.pl/wiadom...onu-88563.html
Też mi poprawa! Zlikwidowali Szwejka w soboty i niedzielę rano więc z jednodniowych wycieczek nici. Pociągi kursujące w te dni cieszyły się dużą popularnością więc dla mnie to posunięcie wydaje się zastanawiające, tym bardziej, że poza sezonem raczej właśnie w weekendy ludzie mają czas wolny. Jednocześnie poza sezonem zwiększa się ilość połączeń w dni robocze. Być może jest wtedy duże obłożenie podróżnymi - nie wiem, może i tak. Byle nie okazało się, że z braku podróżnych PKP za chwilę całkiem zlikwiduje połączenia na tej linii. A podróżni byli na pewno w soboty i niedziele o czym sam przekonałem się kilkakrotnie w ciągu poprzednich dwóch miesięcy.
Ostatnio edytowane przez sir Bazyl ; 09-09-2018 o 09:44 Powód: a bo coś mi się źle kojarzyło
"Rozum mówi nie raz: nie idź, a coś ciągnie nieprzeparcie i tylko słaby nie ulega; każdy z nas ma chwile lekkomyślności, którym zawdzięcza najpiękniejsze przeżycia." W. Krygowski
W soboty ostatni powrotny do "cywilizacji" z Komańczy odjeżdża przed 14.30, a w niedzielę już przed 14. Turystycznie klęska.
Ciekawe dla kogo jest pociąg z Komańczy do Zagórza po 12 ?
Szkoda, że chociaż w weekendy nie jeździ nic do Medzilaborców albo przynajmniej do Łupowa.
Czeski LeoExpress rozważa połączenia bezpośrednie z Pragi przez Kraków do Lwowa. Nawet cztery razy dziennie!
Tylko jak sobie poradzą z inną szerokością torów?
Ostatnio edytowane przez bartolomeo ; 26-01-2019 o 16:52
Czterech panów B.
Lokalna prasa podaje:
PKP PLK i Zarząd Województwa Podkarpackiego podpisali umowę w sprawie dofinansowania kwotą 22 mln zł rewitalizacji bieszczadzkich linii kolejowej 108 Jasło - Zagórz, linii 107 Zagórz - Łupków oraz budowy łącznicy kolejowej Jedlicze - Szebnie.
[...]
Całkowita wartość trzech projektów to ponad 32 mln zł. Ostatnie prace mają się zakończyć w sierpniu 2022 r.
Czterech panów B.
Aktualnie 2 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (1 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki