Barnabo , zatem spoko :))). A uważam, że Anyczka wygląda na avatarku na osobę myśląca i skupioną... Chyba, ze mnie masz na myśli, ale pewnie nie ;(((. Pozdro.
Barnabo , zatem spoko :))). A uważam, że Anyczka wygląda na avatarku na osobę myśląca i skupioną... Chyba, ze mnie masz na myśli, ale pewnie nie ;(((. Pozdro.
No i zapomniałes doliczyc 12 PLN na dojazd do UG lub Cisnej.Zamieszczone przez Barnaba
"dosyć często rozważam co jest warte me życie?...tam na dole zostało wszystko to co cię męczy ,patrząc z góry w około - świat wydaje się lepszy.."
Pozdrawiam Janusz
Mimo wszystko, zabawny dialog się wywiązał z tego politykowania :)
...a z Olsztyna w Bieszczady czasem ponad 20h wychodzilo mi i to zawsze minimum z jedną przesiadką :)
Najpierw musi być stado, potem szukamy tej nieszczęsnej owieczki, widać ją z dala... A jakie ma znaczenie, czy ona czarna w białym stadku czy biała w czarnymmm? no nie do końca bez znaczenia, bo owieczki białe zawsze jakoś leciutko obes.....e są, natomiast na tych czarnych jakoś takoś tego nie widaćć A roczek jaki będzie taki będzie, niezależnie od życzonekkk. Pozdrowionka noworoczne Bieszczadnikom (bieszczadnikom?)
Panowie ! Wracamy do tematu. Własnie wrociłem z Bieszczadów i zanotowalem kolejny idiotyzm pkp. W chwili obecnej ŻADEN pociąg nie przemierza doliny Osławy. Zero komunikacji pkp z Zagórza do Łupkowa. Również żaden pociąg nie jeżdzi z Łupkowa na Słowację. Oba te połaczenia mają być jedynie latem i to tylko w weekendy.(dwa dziennie).
Samochód nie jest moze zbyt romantycznym srodkiem podrozowania, ale w tym układzie to najlepsza opcja. Byłem teraz w Smolniku (nad Osławą) i wróciłem pod Warszawę w ciągu 7 godzin, nie szalejąc na szosie. Pytam. jakim srodkiem lokomocji wydostałbym sie tak szybko do domu? czym dostałbym sie teraz do Medzilaborców itd? Od lat kolej konsekwentnie robi wszystko aby zniechecić do siebie pasażerów (może z wyjatkiem Inter-City. ale ceny tam powalają). Mam starego passata-combi. pali 6l/100. Obliczcie ile zapłacimy w 4 osoby dorosłe samochoedm . a ile pkp ( zniżek żdnych nie mamy) plus PKS by dojechac np do takiego Smolnika POzdrawiam wszystkich.
Święte słowa.
Co do IC, to już podróżowanie we DWIE osoby samochodem jest znacznie bardziej opłacalne (np. na trasie Katowice - Warszawa), niż pociąg. Oszczędnym dieslem zrównamy się w kosztach z PKP jadąc samemu. W związku z czym powoli zapominam, kiedy ostatni raz jechałem koleją. Ani taniej, ani wbrew pozorom szybciej (może szybciej na trasie stacja - stacja, ale na dworzec i z niego trzeba się też jakoś dostać, co zajmuje sporo czasu). A smutne to, bo mam wiele miłych wspomnień z czasów, kiedy koleją jeździłem często i wszędzie, komfort co prawda był żaden ale bilet kosztował naprawdę grosze...
Ostatnio edytowane przez MF ; 04-01-2007 o 13:34 Powód: literówka
skoro tak narzekacie na pekap (nie to że ja na nich nie narzekam) to choc kilka małych atrakcji Wam podsyłam:
http://www.intercity.pl/5 - promocje w IC-kach (niektore są całkiem niezłe, np. można dojechac z Wawy do Kraka za 29 zł-to chyba niezła promocja..??)
http://www.pr.pkp.pl/code/glowna.php...rsja=pol&nav=B - a tu promocje w przewozach regionalnych (nie są juz tak atrakcyjne jak te wyzej, ale w koncu kolej dogadala sie z Warsiawka i mozemy sobie jezdzic po wawie i KM i autobusami i WKD - tym ost. to dopiero od 15-ego stycznia - tylko na podstawie karty miejskiej w sumie za darmo. wczesniej trzeba bylo doplacac. Po za tym np. na trasie Lublin Wawa w dni: wtorek-czwartek i sobota jezdzi sie z 25% zniżka, może i w innych regionach są jakies tego typu promocje - ja o nich niestety nie wiem, bo nie jezdze tam ;-(. )
Pozdrawiam i mimo wszystko życze udanych wojazy, i nie wazne czy to bedzie pociagiem, autobusem, wlasnym autem, czy tez pieszo (co ostatnio nam zaprezentowano)
Pozdrawiam
KaHa
i do zobaczenia gdzies na szlaku :-D
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki