A może choć słowo uzasadnienia tej decyzji? Sobiepaństwo,cholera!
A może choć słowo uzasadnienia tej decyzji? Sobiepaństwo,cholera!
WUKA
www.wukowiersze.pl
WUKA jak zawsze tłumaczy się to rachunkiem ekonomicznym, tylko najsmutniejsze w tym wszystkiem jest to, że nie widzi się potrzeb "zwykłych ludzi".
pozdrawiam
Marek
Ja się domyślam jaka jest motywacja,ale niech się pofatygują(bo od tego są) i spróbują przekonać,ze mają słuszność.A tu ani słowa.A bo tak i już!
WUKA
www.wukowiersze.pl
Bo oni działają jak w wojsku wedle zasad: "Punkt 1 - Dowódca ma zawsze racje. Punkt 2 - Jak dowódca nie ma racji to patrz punkt 1". I się kręci ... ale czy z korzyścią dla nas szaraczków?
pozdrawiam
Marek
Fakt, faktem, że z połączeń na tej trasie korzystało niewiele osób, ale z prostego powodu. Podróż trwała za długo (Krosno - Sanok, 40 km, 1 h 10 min), poza tym 'Nowoczesne' szynobusy często się psuły i podstawiane były busy - a wtedy podróż trwała jeszcze dłużej. Jestem pewien, że gdyby tory były w dobrym stanie i nie trwałoby to tak długo - zainteresowanie byłoby większe. Poza tym ta trasa prowadzi na Słowację i Ukrainę - nie rozumiem zatem dlaczego się tego nie wykorzystuje.
Qrcze ledwo 1 dzień roku a już muszę o polityce. Miejscowi niech się przypatrzą kto im krzywdę wyrządził i skręślą kogo potrzeba a zostawią kto obieca (później dotrzyma też obietnicy!). A może wyborcom władzy nie zależy na tych kursach pociągów a wielu też na wybory nie chodzi (ci powinni siedzieć cicho). Jeśli władza z danego terenu dopłaci do kursów to Regionalna Kolej zapewne ponownie ruszy. PKP (powiem tak ogólnie, bo już jest kilka spółek) stała się firmą rynkową. Tam gdzie nie zarabia to likwiduje, ktoś im dopłaci to pojadą. Ludzie z tego rejonu nie protestują, może wolą "PKS", może jeżdżą samochodami, a władza to widzi i wydaje decyzje. Normalne.
A swoją drogą to biadolicie drodzy piszący i to całe pisanie idzie na rozkurz... no ale naród lubi biadolić. Wolałbym już przeczytać, że... ech tam.
A tak przy okazji odnośnie PKP... swego czasu Polskę obiegła wiadomość, że polityk z regionu Włoszczowej załatwił dla tego miasta super dworzec i zatrzymał na nim nawet pośpieszne pociągi ba, też i expresy. Dworzec normalny z małymi wiatami, z podjazdem dla inwalidów, z miejscami postojowymi, wychodkiem czystym i normalnym. Ludzie chcieli to im "załatwił". I qrcze... mi też tym przypasował, bo już z niego skorzystałem kilka razy i wcale z tego dworca mi do śmiechu.
Wracając do tematu to każdy ewentualny pasażer z tych odwołanych pociągów ma już alternatywę a próżnię wypełni też alternatywna firma przewozowa. Chyba, że nie a to wtedy obywatele się wkurzą i .... no właśnie. :)
Linia Zagórz - Jasło została zlikwidowana dla przewozów pasażerskich i szybko jej raczej nie reaktywują. Tempo jazdy było i tak wyższe od frekwencji. Do zlikwidowania zostały jeszcze: Zagórz - Łupków (właściwie czysta formalność bo tam tory do końca czerwca zarosną) oraz Sanok - Chyrów (jak się nie da zlikwidować całej linii to zostawią Ustrzyki Dolne - Chyrów i po sprawie).
Dla mnie ciekawostką jest zlikwidowanie kursów w 19 dni po ogłoszeniu nowego rozkładu jazdy
Napisałem wcześniej
a był też komentarz Gara
A jednak ktoś się wkurzył... samorządowcy zaprotestowali i zaprosili na spotkanie SPR... "Zdaniem wicemarszałka Bogdana Rzońcy przebieg rozmów otwiera szansę na rychłe przywrócenie ruchu kolejowego na obumarłej linii, a także docelowo na jej rewitalizację".
http://www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll...SZOW/921340491
http://www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll...ASLO/731850701
Dopisek (edycja): Jak sobie przeczytałem więcej artykułów na ten temat to widzę, że samorządowcy naprawdę się wkurzyli... Starosta sanocki nawet rzucił hasło – Bierzmy tę kolej!
Ostatnio edytowane przez Recon ; 12-01-2010 o 23:23 Powód: Dopisek
Ok, ok, ale pozostaje jeszcze druga kwestia - pociągi długodystansowe...
a tak tylko... Przewozy Regionalne to juz nie PKP, nawet se logo zmienili...
Pozdrawiam
KaHa
i do zobaczenia gdzies na szlaku :-D
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)