...Wie ktoś coś może o pomyśle Słowaków, który pojawił się kilka miesięcy temu ażeby wykupić linię Łupków-Zagóz i obstawić swoimi maszynami? ...coś mi przemknęło przez ucho kiedyś i nie wiem jak się ta historia skończyła...
...Wie ktoś coś może o pomyśle Słowaków, który pojawił się kilka miesięcy temu ażeby wykupić linię Łupków-Zagóz i obstawić swoimi maszynami? ...coś mi przemknęło przez ucho kiedyś i nie wiem jak się ta historia skończyła...
I Ty się w tej drugiej kwestii wkurzysz czy zaczekasz aż inni to zrobią? A może jest Tobie ganc egal i wychodzi na to, że PKP dobrze zrobiła?
http://www.pressmedia.com.pl/sn/inde...3194&Itemid=40
Jest pomysł na odnowę linii kolejowej prowadzącej z Zagórza przez ukraiński Chyrów do Przemyśla. Zainteresowani tym są zarówno samorządowcy, mieszkańcy przygranicznych terenów, jak przedsiębiorcy z obydwu stron granicy.
I z tego co słyszałam to niedługo to już ma ruszyć :)
Pozdrawiam
KaHa
i do zobaczenia gdzies na szlaku :-D
Wracają pociągi !!!
http://www.przewozyregionalne.pl/akt...i,s,0,313.html
![]()
hura aa!!!
Chciałeś dobrze a wyszło jak zwykle......:oops:
No i co z tego...
Dalekobieżnych do Zagórza, a nawet do Jasła nie ma... Kompletnie bez sensu, jak tu dojechać sprawnie choćby w jedną nockę.
Chociaż, no dobra... W sumie fajnie że wznawiają znów do Chyrowa. Tylko te cholerne dalekobieżne...
Dziabka nocnym z Wawy PKSem do Krosna i świat stoi otworem![]()
Nocnym Neobusem do Sanoka-niecałe 6h i jesteś w Bieszczadach;-))
szybciej i taniej niż PKP
"...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
Nikt nie zabroni nam śnić..."
Bogdan Loebl
Nie wznawiają bo ich nie zlikwidowali.
Poza tym co z tego że będą jeździły 2 kursy na dzień - ciągle w tempie żółwia. Jeśli na linii nie dojdzie do poważnej modernizacji (która podobno jest planowana) oraz nie zostaną połączenia sensownie skomunikowane to i tak składy (szumne słowo na 1 wagon) będą jeździły puste - a wtedy okaże się że np. w maju znów przestaną jeździć.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)