Strona 9 z 35 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 19 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 351

Wątek: Niespodzianki PKP

Mieszany widok

Bieszczadnik
    Na forum od
    09.2002

Domyślnie Odp: Niespodzianki PKP

Cytat Zamieszczone przez Gar Zobacz posta
    Jeśli na linii nie dojdzie do poważnej modernizacji (która podobno jest planowana) oraz nie zostaną połączenia sensownie skomunikowane to i tak składy (szumne słowo na 1 wagon) będą jeździły puste - a wtedy okaże się że np. w maju znów przestaną jeździć.
    to ja wam powiem, że linia ta bedzie remontowana, wiem ze sprawdzonego zrodla. Co prawda ma to troche potrwac... Sadzilam, ze zamkneli wlasnie po to zeby ja szybciej zrobic...

Pozdrawiam
    KaHa
    i do zobaczenia gdzies na szlaku :-D

Bieszczadnik Awatar krzychuprorok
    Na forum od
    10.2007
    Rodem z
    Rzeszów/Rymanów

Cytat Zamieszczone przez Gar Zobacz posta
    Jeśli na linii nie dojdzie do poważnej modernizacji (która podobno jest planowana)
    Może za 25 lat. Na razie nic nie będą remontować. PLK nie remontują dużo ważniejszych linii a co dopiero, żeby się za Jasło - Zagórz zabrali. Coś czytałem o planach remontu Rzeszów - Jasło, ale też w to nie wierze.

Bieszczadnik
    Na forum od
    09.2002

Cytat Zamieszczone przez krz.prorok Zobacz posta
    Może za 25 lat. Na razie nic nie będą remontować. PLK nie remontują dużo ważniejszych linii a co dopiero, żeby się za Jasło - Zagórz zabrali. Coś czytałem o planach remontu Rzeszów - Jasło, ale też w to nie wierze.
    To ja Ci powiemm, ze remontuja, i zebys sie nie zdziwl.... I wlasnie tą linię beda robic... i to wspolnie z marszałkiem

Pozdrawiam
    KaHa

Bieszczadnik Awatar Aleksandra
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Warszawa

Kursuje od 1.II.10 codziennie oprócz 3 - 5.IV ; 1 - 4.V ; 3 - 6.VI ; 11 - 14.XI.10r.
    Kursuje od 1.II.10 codziennie oprócz 3 - 5, 30.IV ; 1 - 4.V ; 3 - 6.VI ; 11 - 14.XI.

Nie wiem czy zauważyliście, że w święta i długie weekend, niestety, ale nie da się pojechać.
    "niech będą błogosławione wszystkie drogi proste, krzywe, dookolne…"
    http://takiewedrowanie.blogspot.com/

Bieszczadnik Awatar krzychuprorok
    Na forum od
    10.2007
    Rodem z
    Rzeszów/Rymanów

Remontują linie pomiędzy największymi miastami w Polsce i te o znaczeniu międzynarodowym np. Terespol - Warszawa, którą jeżdżą pociągi Moskwa - Warszawa, Moskwa - Berlin, bo na to dostają dużo pieniędzy z Unii. Są jeszcze inne linie gdzie jeźdżi sporo ludzi i ich nie remontują. Osobówkami Jasło - Zagórz jeździło pare osób. Nie raz widziałem jeden, prawie pusty wagon w Sanoku. Nie dziwie sie, bo kto by jeździł takim ślimakiem i wcale nie tanim jak ktoś nie miał zniżek. Przeglądam fora kolejowe i nikt nic nie pisał o modernizacji tej linii. Ja chciałbym żeby ją wyremontowali, chciałbym szybko, wygodnie dojechać w Bieszczady, ale na razie nie wierze, żeby to było możliwe.

Powrót pociągów na trasę z Jasła do Zagórza

W poniedziałek 1 lutego po miesięcznej przerwie pociągi pasażerskie powrócą na trasę z Jasła do Zagórza. Dzięki nowemu rozkładowi będzie można bez przesiadki dojechać do ukraińskiego Chyrowa przez Krosno, Sanok, Nowy Zagórz i Ustrzyki Dolne.

W poniedziałek 1 lutego po miesięcznej przerwie pociągi pasażerskie powrócą na trasę z Jasła do Zagórza. Będą to cztery bezpośrednie pociągi Przewozów Regionalnych relacji Jasło – Chyrów (na Ukrainie) i z powrotem. Zapewnią one połączenie tych miast m.in. z Krosnem, Sanokiem, Zagórzem i Ustrzykami Dolnymi. Pierwszy poranny pociąg będzie odjeżdżał z Jasła o godzinie 4.40, a do ukraińskiego Chyrowa będzie przyjeżdżał o 10.51. Drugi ze stacji początkowej będzie ruszał o 9.35, a do celu dotrze o 15.47. Odjazdy z Chyrowa zaplanowano na 12.16 i 16.12, a przyjazdy do Jasła – odpowiednio na 18.33 i 22.19.

Uruchomienie tych pociągów było możliwe dzięki objęciu ich umową na organizowanie, wykonywanie i dotowanie międzynarodowych kolejowych przewozów pasażerskich w ramach usług publicznych. Podstawę do jej zawarcia przez Przewozy Regionalne z Ministerstwem Infrastruktury stanowi Ustawa o transporcie kolejowym.

http://www.przewozyregionalne.pl/aktualnosci,s,0,313.html

rozkład:
    http://www.przewozyregionalne.pl/img...20-%202010.pdf
    " Szukam, szukania mi trzeba..." Wojtek Bellon
    moje zdjęcia:
    tu i tu
    pajac

Bieszczadnik
    Na forum od
    05.2009

Dodatkowe 10 milionów na podkarpacką kolej!

RZESZÓW/ZAGÓRZ.
    W dniu 10 lutego 2010 Samorząd Województwa Podkarpackiego ogłosił przetarg na zawarcie umowy ramowej na świadczenie usług publicznych w zakresie kolejowych przewozów pasażerskich, wykonywanych na terenie województwa podkarpackiego oraz województw sąsiednich.

Przetarg dotyczy usług świadczonych przez okres 33 miesięcy, czyli od 1 kwietnia 2010 roku, do 31 grudnia 2012 roku. W tym momencie czekamy na oferty, które wpłynął w przetargu.
    Zarząd Województwa Podkarpackiego na posiedzeniu w dniu 16 lutego 2010 roku podjął wstępną uchwałę o przeznaczeniu dodatkowych środków w wysokości 3 mln złotych na finansowanie kosztów uruchomienia w okresie od 1 kwietnia 2010 roku do końca 2010 roku, kolejowych przewozów osób na linii:
    - nr 107 – w relacji Zagórz – Łupków – Zagórz – 4 pociągi,
    - nr 108 – w relacji Jasło – Zagórz – Jasło – 4 pociągi,
    oraz wprowadzenia dodatkowych dwóch pociągów na linii 106 – w relacji Rzeszów – Jasło – Rzeszów (obecnie 4 pociągi).
    Zarząd podjął również uchwałę o zwiększeniu wysokości dotacji w latach 2011 – 2012, z kwoty 70 mln złotych do kwoty 77 mln złotych, która wynika z przywrócenia kursowania pociągów na liniach:
    - nr 107 – relacji Zagórz - Łupków – Zagórz – 4 pociągi,
    - nr 108 – w relacji Jasło – Zagórz – Jasło – 4 pociągi
    oraz wprowadzenia dodatkowych dwóch pociągów na linii 106 – w relacji Rzeszów – Jasło – Rzeszów (obecnie 4 pociągi).
    Projekty uchwał w powyższych sprawach, Zarząd skierował pod obrady najbliższej sesji Sejmiku Województwa, która odbędzie się 24 lutego 2010 roku. Ostateczna decyzja w kwestii dodatkowych środków na kolejowe przewozy osób zostanie więc podjęta przez Sejmik Województwa Podkarpackiego.
    http://esanok.pl/?ak=news_c&pan=n&do...822&wroc=index
    Ostatnio edytowane przez kufel ; 21-02-2010 o 12:23

Literat Roku 2013

Awatar trzykropkiinicwiecej
    Na forum od
    04.2007
    Rodem z
    Nigdziebądź nad Osławą

..a ma ktoś rozpiskę towarówek? :p

Bieszczadnik
    Na forum od
    09.2002

Pozdrawiam
    KaHa

Dziś wracają i nie to nie żart na 1 kwietnia

http://www.przewozyregionalne.pl/w-r...,s,0,5535.html

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)