dobrze ze jest jeszcze nadal duzo zyczliwych ludzi u ktorych po prostu mozna zostawic samochod, ktory sobie stoi pod plotem i nikomu nie przeszkadza..
za usmiech i "dziekuje"...
ale dzieki wlasnie takim "dobrym gosciom" wielu gospodarzy nabiera zle nawyki i zaraz wyciaga łape po kase..
szkoda ze sami turysci ucza miejscowych ze zyczliwosc , bezinteresownosc i goscinosc to zle cechy a liczy sie tylko biznes..i wszytsko jest na sprzedaz..
ja jeszcze niedawno uwazalam ze nie ma nad podroz pociagiem..
poki bylo jedno pkp to bylo fajnie... byly np. bilety weekendowe na ktorych mozna bylo objechac cala polske pospiesznymi i osobowkami do wyboru do koloru...na jednym bilecie... mozna bylo sobie kupic we wlasnym miescie bilet na drugi koniec polski i jechac przesiadajac sie ile razy sie ma ochote, patrzac jedynie zeby w ekspresa nie wsiasc...wiedzialo sie ze kazdy pociag to pkp i mozna nim jechac..
a teraz wyroilo sie tego syfu, tych spolek i spoleczek, regionalne, IC, IR i nie wiem co jeszcze... niedawno jechalam do krakowa.. duzo ludzi kupilo sobie bilet na pociag IR - ale on nie przyjechal, bylo opoznienie ponad 2 godz. wiec jak przyjechal w koncu pociag na ktorym pisalo "krakow`(i oczywiscie wyswietlili w olawie ze to ten opozniony IR) to wszyscy mysleli ze to ten opozniony i sie wpakowali ze swoimi biletami.. ja na szczescie nie mialam zadnego wiec kupilam wlasciwy u konduktora.. ale duza czesc pasazerow mimo ze miala bilet na ta trase i to na pociag ktory nie przyjechal - to musieli kupic drugi..bo jak sie okazalo byl to IC opozniony 4 godziny... czesc nawet nie szukalo konduktora - mieli bilet na wyswietlony pociag i kontroler wlepil im kare... w krakowie oczywiscie nie udalo sie oddac niewykorzystywanych biletow bo wszyscy twierdzili ze ten pociag (ten IR) wlasnie przyjechal i pasazerowie wykorzystali swoje bilety...
mnie nie przeszkadza ze pociagi sa zasypane sniegiem, ze sie spozniaja, ze jest zimno/goraco, ze smierdzi czy jest brudno (to co wiekszosc zarzuca naszym pociagom)..ok, nie ma sprawy... ale dawniej bylo tak ze jak pociag sie spoznia to sobie wsiadasz w pierwszy lepszy nastepny byle we wlasciwym kierunku.. teraz i tego nie ma.
burdel na kolkach z tymi glupimi spolkami i tyle...

Odpowiedz z cytatem