Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy 1 2 3 4
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 51

Wątek: Sport W Bieszczadach

Mieszany widok

Bieszczadnik
    Na forum od
    12.2006
    Rodem z
    Rzeszów

Domyślnie Odp: Sport W Bieszczadach

sory za błąd ort............ ::))))

Bieszczadnik
    Forumowicz Roku 2008
    Awatar Derty
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    z lasu

Cytat Zamieszczone przez freebies Zobacz posta
    latawiec na linkach pracuje [...] ok. 30 m nad głową..[...]
    kitewing trzymasz w rekach metr nad ziemia ..
    napisali o tym w tym madrym necie??????????
    pewnie nie bo mało kto by to zrozumiał.
    No, napisali, napisali:) Jednak Co do zasady to to samo, a różnice w długości linek prowadzą tylko do różnic w skutkach wypadków:P 'Latawcowym' częściej zdarza się spotkanie ze słupami, kominami itd, a 'żaglowym' solidne otwarte złamania kończyn tylnych i skręcenia karku, gdy walą w podłoże.
    Na saksofonie można grać jak Garbarek albo jak Coltrane, a nawet jak Jefferson, ale i tak trzeba dymać w rurę ostro, że pociągnę to porównanie:D
    Pomijając kwestie definicji trza stwierdzić, że nadal jesteś jednym z tłumów:D Jedni pędzą za adrenaliną inni w ciszę, jeszcze inni bimber. To wszystko już było:D Twoja szufladka się zwie: zbuntowani miłośnicy prędkości i bulgoczącej adrenalinki. To jest tak samo ciekawe jak moje łażenie po krzakach, albo tak samo nudne. Ważne jest na ile umiesz się dostosować do panujących reguł i prostego faktu, że nie jesteś sam na tym świecie:)

Derty

PS: Co do różnych form sportu w BdPN - te będą dopuszczone, które nie zaszkodzą celom ochrony zapisanym w papierach PN-u. Możesz sobie tu buntowniczo pohukiwać, a prawo pozostanie prawem.
    PS2: Pewnie wołam na puszczy...zostają linki?:O
    Rano robimy nic. Lubimy to robić (Z Bertranda, 2011)

właśnie, wziąłby człowiek amunicję
    eksportową śliwowicję
    drzwi opatrzyłby w inskrypcję:
    "przedsięwzięto ekspedycję" (MamciaDwaChmiele,2012)

Awatar Bartosz
    Na forum od
    09.2006
    Rodem z
    Żywiec

Jest powszechnie znany sport, jaki udaje się uprawiac także na terenie BdPN, ważne : butelki zabrać ze sobą!

Bieszczadnik Awatar Trauma
    Na forum od
    01.2007
    Rodem z
    Rzeszów

OtworzyłAM Twój link. Przeglądam sobie galerie.... a tam co? Opisany przeze mnie sport... Przecież wiem co to jest kitewing! Nie trzeba odrazu się denerwować. Kitewing pochodzi z Finlandii. Można ten sport uprawiać na rolkach na desce, na snowboardzie, na nartach. Polega na trzymaniu w ręku skrzydła (żagla) które ciągnie Cię za sobą po tafli lodu lub lotnisku. W Twoim linku nawet jest to opisane aczkolwiek po angielsku. I powtarzam. Po co sie denerwować, krzyczeć i skakać sobie do gardeł?
    "Noc ci stworzyłem najciemniejszą
    byś mogła być bielsza od czerni"

Bieszczadnik
    Na forum od
    12.2006
    Rodem z
    Rzeszów

przede wszystkim potrzebny jest wiatr. min 6 m.sek laminarny pozbawiony rotacji (rotorów) od przeszkod terenowych i kawałek łąki. Jesli chodzi o jeziora to ostatnio raczej słabo zamarzają i pozostaje śnieg , który jest w górach a wiatr laminarnie wieje właśnie na łąkach wysokogórskich..

Na forum od
    01.2007
    Rodem z
    Rzeszów

Co do wypadków:z własnych obserwacji polecam nieuprawianie tego sportu przy zbiornikach wodnych i ciekach. Lepiej nie pytać czemu...
    Co do rozwoju tej dyscypliny sportowej: od czasu jak dorobiliśmy się pierwszego latawca (jakies 4 lata temu) wymyślono już tyle wersji tego sportu, że nasz sprzęt nadaje się już conajmniej do muzeum:)

Zatem życzę bezpiecznej i dobrej zabawy.

Bieszczadnik
    Forumowicz Roku 2008
    Awatar Derty
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    z lasu

Cytat Zamieszczone przez Trauma Zobacz posta
    Co do wypadków:z własnych obserwacji polecam nieuprawianie tego sportu przy zbiornikach wodnych i ciekach. Lepiej nie pytać czemu...
    Ja tylko widziałem nad morzem panią, którą wicher poderwał w niebo, a następnie prasnął w lodowatą wodę. Gdy wstała (na szczęście to była mielizna jakieś 20 m od brzegu), w zębach trzymała pęk glonów. Było tym razem śmieszniej niż straszniej:) Miała też zwichnięty nadgarstek, bo nikt jej nie powiedział, że na jej damskie rączki zadziała dość kosmiczna siła:P Ale sport jest faktycznie ciekawy w skutkach i widowiskowy. Kto wie - może sobie stały karnecik na pokazy wykupię?:P Może gdzieś na połoninie?:D

Derty
    Rano robimy nic. Lubimy to robić (Z Bertranda, 2011)

właśnie, wziąłby człowiek amunicję
    eksportową śliwowicję
    drzwi opatrzyłby w inskrypcję:
    "przedsięwzięto ekspedycję" (MamciaDwaChmiele,2012)

lucyna
    Guest

W ciemno obstawiam komptencję obu Panów.

Na forum od
    01.2007
    Rodem z
    Rzeszów

Nie powiem jak ostatnio wyglądała droga na Caryńską(mowa o samochodach)... Wogóle to bardzo się zdziwiłam widząc jeden osobowy i rodzinke w krzakach zaraz przy szlaku. Czy przypadkiem nie ma tam zakazu wjazdu? Ktoś tego pilnuje? To już lekka przesada moim zdaniem...

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)