Jest jakiś legalny sport, który mozna uprawiać na terenie BPN ???
Co mi grozi jeśli zjadę na nartach z Połoniny Wetlińskiej z pod Chatki do parkingu na dole??
Jest jakiś legalny sport, który mozna uprawiać na terenie BPN ???
Co mi grozi jeśli zjadę na nartach z Połoniny Wetlińskiej z pod Chatki do parkingu na dole??
Sportów dozwolonych jest cała masa. Biegać na przykład wolno
Narty tourowe zimą - tu opinie są podzielone, ale dopóki poruszasz się po szlakach i zjeżdżając po nich w miarę spokojnie uznajesz pierwszeństwo pieszych, to chyba nie powinno być kłopotów.
Co do zjazdu spod Chatki (rozumiem, że poza szlakiem?) - podejrzewam, że grozi Ci mandat. I bardzo słusznie zresztą.
Park narodowy ustanawia się między innymi po to, żeby zachować nieliczne skrawki przyrody nieporozjeżdżanej przez narciarzy i niezadeptanej przez tysiące ludzi. Masz w wielu innych górach masę stoków do zjeżdżania, nic Ci się nie stanie, jak ominiesz tereny BdPN i innych parków.
Nigdzie na świecie, żaden Park Narodowy nie dopuszcza dowolnego uprawiania czegokolwiek, co nie jest ujęte w Regulaminie. W BPN jest podobnie. Poczytaj regulamin, jest dostępny w necie.
Nie lepiej z Nosala? Oświetlenie, naśnieżanie, wyciąganie ful servis
Długi
Nie rozumiesz, nie rozumiesz podstawowych pojęć.
Długi
A mnie się wydaje, że on rozumie... Słuchajcie w zimie przecież wiele osób zjeżdża na nartach z Wetlińskiej zarówno po szlaku, jak i ze skałki..jak tam będziecie w zimie to zobaczcie ile jest śladów po nartach, goprowcy przecież też jeżdźą. Jeżeli jest duża pokrywa śnieżna, to ja nie widzę w niczym problemu. Pozatym utworzono kilka tras narciarskich wokół Wetliny.
Z nartami, czy innymi sportami w BPN, to jest tak samo jak z łażeniem "na dziko" ... wielu z Was wie o czym mówie, bo sami tego próbowaliście... Liczę tylko na zdrowy rozsądek i szacunek do wszystkiego co nas otacza.
"Przechodź spokojnie przez hałas i pośpiech i pamiętaj,www.youtube.com/Anyczka24
Jaki spokój można znaleźć w ciszy.
Unikaj głośnych i napastliwych, są udręką ducha ..."
www.anyczka20.fotosik.pl
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki