Cytat Zamieszczone przez chris Zobacz posta
A co do budowy od przysłowiowego zera, za własny kapitalik niewielki - nawet nie wiecie , ile barier trza pokonać, ile kaski wydać , by osiągnąć cosikk
Odnośnie inwestycji to nie wiem chris dlaczego jesteś takim malkontentem, bo wiemy bardzo dobrze i na bieżąco ile to barier się spotyka i jak je przejść. Trzeba po prostu to zrobić i tyle. Natomiast odnośnie kaski (jak pieszczotliwie ją nazywasz), to jeśli ktoś oferuje dofinansowanie do 70 % całkowitej wartości inwestycji i tym ktosiem jest UE, no to nie wiem czego jeszcze możesz chcieć – może 170% czy co?

Co do zrównoważonej turystyki, o którą pytasz, to marekm dał bardzo dobry cytat-definicję. Ja mogę tylko dodać, że jest to jeden z priorytetów kończącego się 6 Programu Ramowego Unii Europejskiej i zawiera się w nim wszystko o czym tu piszemy – czyli co z tego wyniknie w przyszłości, od czarnowidztwa po świetlane perspektywy. Całość nazywa się dosłownie tak: „Sustainable development, global changes and ecosystems” czyli „Zrównoważony rozwój, zmiany globalne i ekosystemy”.

Nowy 7 PR (lata 2007- 2013) obejmuje także i to samo zagadnienie w priorytecie „Cooperation” i można w nim sporo wywalczyć – budżet programu szczegółowego „Cooperation” 32413 mln euro z ogólnej całkowitej kwoty programu 50521 mln euro. Od razu widać, na co UE pokłada nacisk.

A że wszystko to jest jednym wielkim biznesem - PRAWDA

Pozdrawiam
Jarek