Strona 1 z 3 1 2 3 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: "Muszę iść"...

Poeta Roku 2010
    Poeta Roku 2009
    Poeta Roku 2008

Awatar WUKA
    Na forum od
    07.2006
    Rodem z
    Toruń

Domyślnie "Muszę iść"...

"Muszę stokówką dojść do gwiazd,
    bo Mleczną Drogę właśnie zamknęli.
    Może się remont zaczął już,
    albo zlot jakiś mają Anieli?
    Nie mogę czekać ani ciut,
    do wiosny?lata?uchowaj Boze!
    Niebo już koncert gra jak z nut,
    zaraz trzewiki stare założę.
    Narzucę plecak,co tęskni też
    i nocą wzdycha,aż słuchać żal.
    Kapelusz wierny wsadzę na głowę...
    tęsknota za mną-przede mną dal!

Wiesława Kwinto-Koczan(WUKA)

Satyryk Roku 2009
    Satyryk Roku 2008
    Awatar Pastor
    Na forum od
    03.2006
    Rodem z
    Nowe Rybie

Domyślnie Odp: "Muszę iść"...

Powiedział mi niedawno znany dziennikarz, że pisania książek,pisania prozą można się nauczyć, dużo pisząc można się "rozpisać,rozkręcić" i być dobrym pisarzem, tak jak można się wyuczyć rzemiosła i być dobrym rzemieślnikiem. Poezji,pisania poezji nie można się wyuczyć, trzeba miec talent! Talent dany od....(no, nie napiszę że od Boga, bo się Chris zaraz przyczepi, ale swoje wiem). Czytam i jestem pod wrażeniem! Pozdrawiam!
    "Człowiek, narodzony z niewiasty, dni krótkich jest i pełen kłopotu" Hi 14.2

Bieszczadnik Awatar chris
    Na forum od
    11.2004
    Rodem z
    Kristiansand i ... ;)

Cytat Zamieszczone przez Pastor Zobacz posta
    Powiedział mi niedawno znany dziennikarz, że pisania książek,pisania prozą można się nauczyć, dużo pisząc można się "rozpisać,rozkręcić" i być dobrym pisarzem, tak jak można się wyuczyć rzemiosła i być dobrym rzemieślnikiem. Poezji,pisania poezji nie można się wyuczyć, trzeba miec talent! Talent dany od....(no, nie napiszę że od Boga, bo się Chris zaraz przyczepi, ale swoje wiem). Czytam i jestem pod wrażeniem! Pozdrawiam!
    Zasada podstawowa : żeby pisać, trza czytać. I ... , NADTO, talent w kierunku pisaninki . I chris - (proszę z malutkiej literki, bom skromny jest), się nie przyczepi. Jedni wierzą w krasnale, inni w reinkarnację, jeszcze inni w Krainę Wiecznych Łowów, są i tacy, którzy wierzą (30.000 lat owej wiary) w Sny... A co do poezji WUKAKA )) , spoko, jak na warunki bieszczadzkie może byććć .;-)

Bieszczadnik Awatar KKKrzychoo
    Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    Lublin

Cytat Zamieszczone przez chris Zobacz posta
    Zasada podstawowa : żeby pisać, trza czytać. I ... , NADTO, talent w kierunku pisaninki . I chris - (proszę z malutkiej literki, bom skromny jest), się nie przyczepi. Jedni wierzą w krasnale, inni w reinkarnację, jeszcze inni w Krainę Wiecznych Łowów, są i tacy, którzy wierzą (30.000 lat owej wiary) w Sny... A co do poezji WUKAKA )) , spoko, jak na warunki bieszczadzkie może byććć .;-)
    Chris..... napaliłeś sie czego niezdrowego czy co? Niec nie rozumiem z twojej wypowiedzi

Na forum od
    11.2004
    Rodem z
    Kristiansand i ... ;)

Cytat Zamieszczone przez KKKrzychoo Zobacz posta
    Chris..... napaliłeś sie czego niezdrowego czy co? Niec nie rozumiem z twojej wypowiedzi
    łopatologią - jestem z nicka chris ,a nie Chris . Odpowiadam Pastorowi mą wypowiedzią. Jest chyba logiczne, że by pisać, trza przedtem czytać. Tabula rasa nie wyda z siebie nic. Podoba mi się wiersz WKK, to inicjały (łopatologią : pierwsze litery Imienia i nazwisk). Pastor wie o co chodzi (chyba) . Nawiasem, wracając do tego, o czym piszesz : gandzia, wg. Światowej Organizacji Zdrowia, jest zdrowsza od pokarmu dla niemowląt, na pewno od papierosków i gorzałki ). Nie zgadzam się z tą jej opinią (Organizacji, łopatologią), i nie podzielam tego zdania.

Satyryk Roku 2009
    Satyryk Roku 2008
    Awatar Pastor
    Na forum od
    03.2006
    Rodem z
    Nowe Rybie

No i co? Przewidziałem że chris się "przyczepi". Jestem pełen podziwu.... dla samego siebie. Nie dość że Pastor to jeszcze Prorok!

PS Przepraszam WKK za te nasze drobne złośliwości akurat tutaj - przyznaję, to ja zacząłem!
    Ostatnio edytowane przez Pastor ; 10-01-2007 o 13:21 Powód: Poprawa składni.

Satyryk Roku 2009
    Satyryk Roku 2008
    Awatar Pastor
    Na forum od
    03.2006
    Rodem z
    Nowe Rybie

Cytat Zamieszczone przez chris Zobacz posta
    Zasada podstawowa : żeby pisać, trza czytać. I ... , NADTO, talent w kierunku pisaninki .......... A co do poezji WUKAKA )) , spoko, jak na warunki bieszczadzkie może byććć .;-)
    Nie jest to miejsce na polemikę ale nie wytrzymam! Co do cyt. zasady podstawowej - talent do pisaninki masz. Piszesz dużo i na każdy temat. Tym razem jednak przegiąłeś! Użyłeś głęboko krzywdzących, niesprawiedliwych ocen wypowiadając się na temat poezji WKK. Bo co znaczą słowa "jak na warunki bieszczadzkie może byććć" dz. cyt. Tymi słowami sprawiłeś przykrość kobiecie,poetce i zasłużonej bieszczadniczce. WKK jest bieszczadnikiem z życiorysu, nie dlatego że w ekspresowym tempie napisała 20 postów. Przykro mi bo to ja sprowokowałem Cię do napisania tych słów. Dla mnie jesteś nadętym bucem, mędrkiem wcinającym się do każdego wątku! Więcej z Tobą polemizował nie będę!

Bieszczadnik
    Na forum od
    02.2004

Otóż to - taka norma na tego typu portalach. Chris miał odwagę wypowiedzieć się o wierszach i usłyszał ocenę własnej osoby. I kto tu ma rację? A kto jest nadęty? Hę?

Na forum od
    11.2004
    Rodem z
    Kristiansand i ... ;)

Sorry, nie piszę dużo, i jeśli już, to tylko o czymś co wiem, albo wydaje mi się,że wiem. I nie na każdy temat. Jeśli nie zabieram głosu, to znaczy, że dana wypowiedź jest dla mnie nowa, wnosi do mego skromnego zasobu wiedzy coś nowego. Prawdę mówiąc, wolę czytać o Bieszczadach, być w Bieszczadach i żyć w Bieszczadach, poznawać ludzi w Bieszczadach w realu, a nie na necie. Myslę, że "miejscowi" zaakceptowali mnie za to, jaki jestem - a starcza szacunek do nich. Na forum jestem niejako z doskoku. Co do WKK - szanuję ją, jednak nobla za te wiersze nie dostanie, i do kanonu lektur nie trafi, jak mniemam... Piszę te słowa jako redaktor Fundacji Literackiej w Poznaniu, zajmującej się m.in. pomocą w edycji tomików wierszy. A co ma do tego płeć? Nie wiem. Zasług WUKI dla rozwoju "bieszczadnictwa" ) nigdzie tu nie podważyłem. Myślę, że ją lubię, cieszę się, że pisze... Jeśli dla Ciebie jestem nadętym bucem etc. - oki, masz prawo lubić jednych a nie lubić innych. Nigdy tak o Tobie publicznie nie napisałbym. To nie polemika poza tym Tym niemniej pozdrawiam Ciebie i wsiech Bieszczadników.

Satyryk Roku 2009
    Satyryk Roku 2008
    Awatar Pastor
    Na forum od
    03.2006
    Rodem z
    Nowe Rybie

Cytat Zamieszczone przez Kriss40 Zobacz posta
    Otóż to - taka norma na tego typu portalach. Chris miał odwagę wypowiedzieć się o wierszach i usłyszał ocenę własnej osoby. I kto tu ma rację? A kto jest nadęty? Hę?
    Pozwolę sobie krótko odpowiedzieć na dwa ostatnie pytania: ja mam rację, nadęty jest chris.To już jakby wyjaśniliśmy sobie poprzednio! Teraz moje pytanie. Czy rzeczywiście uważasz że potrzeba odwagi aby na pblicznym,anonimowym forum wypisywać drobne złośliwości, małostkowe opinie etc. etc.??? Moim zdaniem odwagi tu nie trzeba, w zupełności wystarczy brak dobrego wychowania! Taki brak dobrego wychowania zaprezentował chris, ja również! 1 do 1. Dla mnie po temacie! Pozdrawiam!

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)