Hej,
tak sobie pomyślałem, ze wśród forumowiczów pewnie ktoś wie jaki są reguły rejestrowania i prowadznia dziłalności o szumnej nazwie "pensjonat"? Bo jakoś pensjonatów się namnożyło, oj namnożyło... A przecież to nie jest to samo, co gospodarstwo agroturystyczne, z tego co wiem, w takim gospodarstwie, nie trzeba rejestrowac działalności i wystawiać rachunków, ale jeżeli ktoś się reklamuje słowem "pensjonat" i nie jest to podstawowe miejsce jego zamieszkania, to co wtedy?? Czy w ogóle ktoś z was - poza schroniskiem - został zaszczycony jakimś świstkiem przypominającym rachunek, albo zadano mu to pytanie? Krew mnie zalewa, że oprócz porządnych gości płacących podatki (bo ich obiekty są duże i je widać) jest cała masa cwaniaczków, którzy prawdopodobnie nie odprowadzili grosza od swojej działalności, zresztą może się mylę, może w tej branzy ustawodawca przewidział taki luz i tylko nas miastowych kosi się po kieszeni zawsze i wszędzie, a panie w kiosku muszą fiskalizować sprzedaż pudełka zapałek.
Liczę na to, że wśród forumowiczów jest ktoś, kto wie jak to działa.
Pozdrowienia,
moder![]()

Odpowiedz z cytatem