Strona 128 z 154 PierwszyPierwszy ... 28 78 118 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 138 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,271 do 1,280 z 1538

Wątek: [Warszawa] Spotkania bieszczadzkie

Bieszczadnik Awatar maciejka
    Na forum od
    07.2009

Domyślnie Odp: [Warszawa] Spotkania bieszczadzkie

Cytat Zamieszczone przez bertrand236 Zobacz posta
    Prelekcja Stanisława Krycińskiego zatytułowana: Słownik historyczno-krajoznawczy Bieszczadów (...)
    Bardzo udana prelekcja. Miło było posłuchać, poznać Pana Stanisława Krycińskiego – człowieka z długoletnią pasją; cierpliwie, realizującego swój cel czy też misję – wnikliwego, rzetelnego opisania (w szerokim znaczeniu) terenów Pogórza Przemyskiego, Bieszczadów i nie tylko.
    Były to bezcenne opowieści i czarno-białe zdjęcia z wyjazdów w latach 80-tych. Różne ciekawostki czy też szczególiki z obozów inwentaryzacyjnych, potem konserwatorskich „Nadsania” (m.in. prezentacja zdjęć ze stawiania krzyża przy cerkwi w Michniowcu z udziałem pasażerów PKS-u;-) Zdjęcia nieistniejących już dziś chat, chyż, domostw; sceny spotkań z mieszkańcami; wycinki z życia uczestników obozów...Dużo archiwalnych informacji. Jak dobrze, że udało się to utrwalić w formie dokumentacji, ale również fizycznie uratować wiele pamiątek czy też wskrzesić do życia (mozolna, ciężka praca). Należy się duży podziw i szacunek!

Warto było pognać w mroźny wieczór:-).

Ktoś nagrywał, czy poszło w świat i przepadło?

Na forum od
    07.2009

Nie, nikt nie nagrywał. To było bardzo kameralne spotkanie, jedno z kolejnych odbywających się w tym cyklu.
    Jak pojawiła się wiadomość na forum, to mnie zainteresowało i poszłam. Informacja o prelekcji pojawiła się również na kilkunastu innych stronach internetowych. A jednak podejrzewam, że byłam jedyną osobą spoza Towarzystwa Karpackiego;-)
    Nie ma to jak posłuchać na żywo, ale pocieszę, że Pan Kryciński skrzętnie przechowuje materiały, opracowuje, zachowuje ku pamięci i to wszystko gdzieś znajdzie swoje miejsce...miejmy nadzieję...

Na forum od
    07.2009

Cytat Zamieszczone przez maciejka Zobacz posta
    Nie, nikt nie nagrywał. To było bardzo kameralne spotkanie, jedno z kolejnych odbywających się w tym cyklu.
    Jak pojawiła się wiadomość na forum, to mnie zainteresowało i poszłam. Informacja o prelekcji pojawiła się również na kilkunastu innych stronach internetowych. A jednak podejrzewam, że byłam jedyną osobą spoza Towarzystwa Karpackiego;-)
    Nie ma to jak posłuchać na żywo, ale pocieszę, że Pan Kryciński skrzętnie przechowuje materiały, opracowuje, zachowuje ku pamięci i to wszystko gdzieś znajdzie swoje miejsce...miejmy nadzieję...
    Ps. Może ktoś nagrywał, nie wiem...?;-)

"Spotkania Karpackie: Najnowszy Rewasz, Ukraińskie Karpaty i Podkarpacie

W ramach kolejnej odsłony Spotkań Karpackich jak zwykle w Muzeum Ziemi PAN w Warszawie
    przy al. Na Skarpie 27 w dniu 18 stycznia 2013 r. o godz. 18 zapraszamy na spotkanie z dr Grzegorzem Rąkowskim, oraz na promocję przewodnika krajoznawczo-historycznego jego autorstwa pt. Ukraińskie Karpaty i Podkarpacie. Część zachodnia, ukazującego się właśnie na rynku księgarskim za sprawą Oficyny Wydawniczej „Rewasz”.
    W trakcie spotkania będzie można zakupić pierwsze egzemplarze przewodnika w promocyjnej cenie i z autografem autora."

Info ze strony SKPB Warszawa

Administrator
    Awatar Hero
    Na forum od
    07.2004
    Rodem z
    Mińsk Maz. Wołosate

Proponuję spotkanie w najbliższy czwartek 17.01.13. Miejsce spotkania klub praCoVnia, ul. Popiełuszki 16. Przyczynkiem do spotkania koncert Daniela Gałązki z zespołem, wstęp 10 zł.
    Dojazd najlepiej do metra Marymont, stamtąd jakieś 100 metrów do klubu. Ktoś chętny ?
    http://www.youtube.com/watch?v=l6emgBYi-7s - Daniel Gałązka z zespołem w praCoVni

Bieszczadnik Awatar Wojtek1121
    Na forum od
    07.2005

Bardzo przyjazna lokalizacja spotkania dla mnie. Jak będą chętni to i ja dołączę.

Na forum od
    07.2009

Cytat Zamieszczone przez Hero Zobacz posta
    Proponuję spotkanie w najbliższy czwartek 17.01.13. Miejsce spotkania klub praCoVnia, ul. Popiełuszki 16. Przyczynkiem do spotkania koncert Daniela Gałązki z zespołem, wstęp 10 zł.
    Dojazd najlepiej do metra Marymont, stamtąd jakieś 100 metrów do klubu. Ktoś chętny ?
    http://www.youtube.com/watch?v=l6emgBYi-7s - Daniel Gałązka z zespołem w praCoVni
    Cytat Zamieszczone przez wojtek1121
    Bardzo przyjazna lokalizacja spotkania dla mnie. Jak będą chętni to i ja dołączę.
    Zamierzam się wybrać i zostać na koncercie.

Bieszczadnik Awatar dziabka1
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    warszawa

No masz..

Administrator
    Awatar Hero
    Na forum od
    07.2004
    Rodem z
    Mińsk Maz. Wołosate

Jutro w Czarnej Perle odbędzie się koncert Andrzeja Koryckiego i Dominiki Żukowskiej, chyba o 20. Ktoś chętny na spotkanie przy tej okazji ?
    Przykład:
    http://www.youtube.com/watch?v=URi93CAyb4I

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)