Cytat Zamieszczone przez Wojtek1121 Zobacz posta
Z chęcią wezmę udział w spotkaniu proponowanym przez Stałego Bywalca, czy nie lepsza byłaby na miejsce spotkania Roztoka oraz pora wcześniejsza.Jak nie będzie chętnych to z przyjemnością przejdę się ze Stałym Bywalcem, ku przypomnieniu razem wędrowaliśmy w maju do Dydiowej.
Oczywiście pamiętam.
Może być i Roztoka, i godzina wcześniejsza. Z tym, że nie dużo wcześniejsza.
Bo z naszym wyjazdem związana jest cała "procedura" - moi znajomi przyjeżdżają do mnie na Szczęśliwice z Ursynowa, zostawiają u mnie samochód (na strzeżonym parkingu przy bloku), potem przesiadamy się do mojego auta i dopiero jedziemy do Puszczy Kampinoskiej.

A z Puszczą to jest tak, że im dalej na zachód, tym jest dziksza i przez to bardziej prawdziwa. Z Granicy można wyjść na już zupełnie bezludne (nawet w weekend) trasy.
Ale z Roztoki też wymyślę jakiś wariant trasy mało uczęszczanej przez stonkę

Plusem Roztoki jest strzeżony parking i czynny kiosk gastronomiczny. Tych atrybutów nie posiada Granica. Pani, która pobiera tam opłatę parkingową, znika tuż po południu i faktycznie, mając taki samochód jak Twój, bałbym się go pozostawić tam do późnego wieczora. W Roztoce natomiast "gospodarze" parkingu i "małej gastronomii" pojawiają się (w sobotę) ok. godz. 11-tej i urzędują tam mniej więcej aż do zmierzchu.

Niech więc będzie Roztoka, godz. 10-ta. Może być ?

Nie wiem, kto oprócz Ciebie się jeszcze zgłosi. Proponuję do wyboru 3 dystanse do pokonania:
15 - 20 km,
21 - 25 km,
25 - 30 km.
W zależności od Waszego wyboru, zaproponuję konkretną trasę.

Zastrzegam, aby już sobie na sobotę niczego nie planować. Nie potrafię podać godziny powrotu do Warszawy - może być to równie dobrze godz. 19-ta, jak i 22-ga.

No a teraz czekam na "zapisy" i propozycje co do długości trasy. Możemy sobie tu pogawędzić. W piątek 3 sierpnia przed południem, ok. godz. 11-tej, napiszę post "podsumowujący".