Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1538

Wątek: [Warszawa] Spotkania bieszczadzkie

Mieszany widok

Powsimorda h.c.
    Awatar Marcowy
    Na forum od
    09.1998
    Rodem z
    Zacisze

Domyślnie Odp: Spotkania bieszczadzkie w Warszawie

Dodam tylko, ze pretekstem do spotkania był przyjazd Bertranda. Podkreślam słowo: "pretekst", bo wiadomo, że faktycznie chodziło o to, żeby się po prostu napić Jak zwykle było bardzo miło i głośno, odbyły się nawet chóralne śpiewy. Jak na bieszczadników przystało - oczywiście śpiewano szanty Z kronikarskiego obowiązku donoszę, że we wczorajszych bezeceństwach udział wzięli:
    - Aleksandra,
    - KaHa,
    - AnkaWawa,
    - Bertrand236,
    - Duch Przeszłości,
    - Kereip,
    - Recon1,
    - niżej podpisany.
    Fajnie, że "grupa spotkaniowa" się reaktywowała i mam nadzieję, że będzie rosnąć w siłę

Ale faktycznie trzeba się zastanowić nad innym lokalem. Szklanka jest klimatyczna i dobrze skomunikowana, ale za to ciasna, zadymiona i głośna, bo akurat w czwartki są koncerty, a - o ile pamiętam - kiedyś tam uzgodniliśmy, że czwartek jest optymalnym dniem na spotkania. Co do knajpy "Wetlina" w charakterze alternatywy, mam podobne nastawienie, co KaHa - byłem tam z pół roku temu i wyszedłem zniesmaczony. To fajnie, że miejscowa młodziez chce spędzać wieczory w specyficznych klimatach, ale po co do tego mieszać Biesy?

Bieszczadnik
    Na forum od
    09.2002

W sumie w poblizu są tez dwie knajpy - u Szwejka (tyle ze tam zawsze jest ciasno) i Swojska Chata (czy swojskie jadło) - w tej drugiej nawet raz czy dwa bylo spotkanie. Tam nie ma koncertow, ale jak sie chcemy spotkac to jest OK.

Z tym, ze knajpy: u Szewjka i podobna knajpa Kampania Piwna, najlepiej odwiedzac w poniedzialki.... z powodu ceny za piwko...

Pozdrawiam
    KaHa
    i do zobaczenia gdzies na szlaku :-D

Powsimorda h.c.
    Awatar Marcowy
    Na forum od
    09.1998
    Rodem z
    Zacisze

Szwejk i Kompania mają tego samego właściciela, więc i wystrój podobny Ponadto mają drogie żarcie i picie, mało intymny charakter oraz kapele, które CODZIENNIE o którejś tam godzinie się aktywizują i jeszcze łażą między stolikami. Reasumując - moim zdaniem Szwejk ewentualnie tak, a Kampania - chyba niespecjalnie.

Dwie inne propozycje, każda ma swoje "zady i walety":
    - nowa lokalizacja znanej niektórym bieszczadnikom tawerny z rogu Grzybowskiej i Towarowej, która wyniosła się poza centrum. Koncerty szantowe co prawda codziennie, ale dopiero po 21
    - Bierhalle na Nowym Świecie, może trochę drogo, ale świetne piwo i super lokalizacja.

Chyba nie tylko w Warszawie jest taki problem: jak knajpa fajna i dobrze położona, to droga i z przewagą japiszonów, a jak miejsce klimatyczne, to na zadupiu... Dawać swoje opinie i propozycje!

Administrator
    Awatar Hero
    Na forum od
    07.2004
    Rodem z
    Mińsk Maz. Wołosate

Kiedyś spotkanie odbywały się w knajpie na placu Na Rozdrożu, tam pierwszy raz wziąłem udział w takim spotkaniu... Może więc tam ? Dawno nie byłem na spotkaniu, z chęcią bym się z Wami spotkał.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)