Strona 61 z 154 PierwszyPierwszy ... 11 51 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 71 111 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 601 do 610 z 1538

Wątek: [Warszawa] Spotkania bieszczadzkie

Bieszczadnik Awatar tomas pablo
    Na forum od
    01.2009
    Rodem z
    pod karpacie

Domyślnie Odp: [Warszawa] Spotkania bieszczadzkie

..aha ! niesamowite były porykiwania tygrysie , które posłyszałem w tym puszczańskim lesie ....robi wrażenie .zwłaszcza pies był tym bardzo zainteresowany

Bieszczadnik Awatar Wojtek1121
    Na forum od
    07.2005

Podczas dzisiejszej wycieczki przeszliśmy 15,2km . Frekwencja zerowa oprócz organizatorów nikt nie przyszedł, nawet nasz najwierniejszy uczestnik prezydentowa. Temperatura poniżej zera dopingowała nas do szybkiego marszu, także wcześnie powróciliśmy do domów.
    Załączone obrazki Załączone obrazki

Bieszczadnik
    Na forum od
    11.2001
    Rodem z
    Warszawa (Ochota)

Cytat Zamieszczone przez tomas pablo Zobacz posta
    heh !..otóż spóżniłem się do Łubiec ok.30 min...Pod numerem 51 porozmawiałem sobie z pewnym Białorusinem ,zajadającym mandarynkę...Zaparkowałem pod lasem i udaliśmy się na spacer.Dotarliśmy przez Karpaty (!) do Zamczyska (super miejsce) ,dalej na Pożary.Pies się wyhasał do woli .Dla niego to frajda i radocha wielka.Czasem trzeba było go przywoływać i brać na hol, bo czuł jakieś leśne stwory.....Fajna sprawa-szkoda , a liczyłem , że GDZIEŚ Was spotkam jednak (a niosłem w plecaku wartościową, zacną piersiówkę )....
    A my rozpoczęliśmy wycieczkę podobnie: czerwonym szlakiem przeszliśmy przez Karpaty aż do Górek, potem koło kościoła w Górkach skręciliśmy w prawo i doszliśmy aż do Nowych Bud. Tam przekroczyliśmy Łasicę, przedarliśmy się przez mokradła do żółtego szlaku i powróciliśmy nim do Łubca. Łącznie 15,2 km, jak skrupulatnie wyliczył Wojtek1121.

Trzeba było odpowiedzieć na moją p.w. z wczorajszego wieczora i napisać, że się w końcu na tę wyprawę zdecydowałeś. I ew. podać nr komórki, wtedy poczekalibyśmy z Wojtkiem na Ciebie.

Aha, nieświadomie wprowadziłem Cię w błąd pisząc (priv.) o totalnym zakazie psiej obecności w KPN. Tak myślałem m.in. na podstawie dyskusji na Naszym Forum, gdy kiedyś omawialiśmy nowe przepisy ochrony przyrody zakazujące wprowadzania psów (nawet na smyczy) na tereny parków narodowych. Natomiast dziś wyczytaliśmy z Wojtkiem w regulaminie KPN (na leśnej tablicy), iż "zakazuje się puszczania psów luzem". W rozumieniu a contrario oznacza to, iż na smyczy wolno je prowadzać.
    Serdecznie pozdrawiam
    Stały Bywalec.
    Pozdrawia Was także mój druh
    Jastrząb z Otrytu

Bieszczadnik Awatar tomas pablo
    Na forum od
    01.2009
    Rodem z
    pod karpacie

ano-mogłem......ale tak do końca nie wiedziałem czy pojadę .Stąd też moje spóżnienie...ważne , że poznałem fajne miejsce !! a to się liczy.Znam troszkę Puszczę, ale tamtych stron-nie.I tak szliście przed nami.a ja za Wami..A IŚĆ dziś szybko wypadało ...
    Co do psów , to zgadzam się.Jest to problem....w mieście taki nie wybiega się.A w lesie sporo tropów, zapachów...i nie każdy lubi jak na ścieżce nagle wybiegnie taki potwór jak mój ( choć bardzo miły i towarzyski,karny... ale to ja wiem)

Powsimorda h.c.
    Awatar Marcowy
    Na forum od
    09.1998
    Rodem z
    Zacisze

Ja chciałbym "na rybkę" wrzucić pomysł, który pojawił się z pół roku temu, ale jakoś tak zdechł.

Podczas któregoś ze spotkań stołecznych (bodaj w "Szklance") padła propozycja, żeby w okresie międzykimbowym zorganizować warszawski forumowy zlot gwiaździsty, składający się z knajpianej imprezy oraz wędrówki po Kampinosie. Kolejność do ustalenia Wówczas rozmawialiśmy o terminie listopadowym, który coś jakby minął, ale co powiedzielibyście np. na któryś weekend styczniowy? Organizacyjnie jestem w stanie się tego podjąć, a jeśli chodzi o gościnę na pewno paru stołecznych forumowiczów z pomocą pośpieszy (tutaj Marcowe także oferują "czystą pościel i w kącie lustro").

Dajcie znać, jak Wam pasuje idea i czy w ogóle jest sens
    Ostatnio edytowane przez Marcowy ; 12-12-2009 o 23:54

Malkontent Roku 2009 Awatar Krysia
    Na forum od
    09.2006

W sensie 2 dniowy?
    pomysł niezły jeśli dobrze zrozumiałam
    "...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
    Nikt nie zabroni nam śnić..."
    Bogdan Loebl

Powsimorda h.c.
    Awatar Marcowy
    Na forum od
    09.1998
    Rodem z
    Zacisze

Liczba dni także do uzgodnienia :)

Na forum od
    09.2006

Ale więcej niż jeden dobrze rozumuję?
    Tak czy siak jestem na tak
    Bogdan Loebl

Krysiu, chcesz przyjechać bardziej na biesiadę czy na wędrówkę po Kampinosie?

Z tego co widzę, to w Warszawie więcej forumowiczów woli biesiadować niż wędrować. Po Puszczy regularnie chodzi tylko Wojtek1121 i Stały Bywalec.

Na forum od
    09.2006

I jedno i drugie, a w Kampinosie jeszcze nigdy w życiu nie byłam. Ze zdjęć widzę, że warto to naprawić.
    Bogdan Loebl

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)