Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Na Dziko Przez Łopiennik

Mieszany widok

Bieszczadnik Awatar damian
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Rybnik

Domyślnie Odp: Na Dziko Przez Łopiennik

Dochodzimy do przełęczy, szukamy szlaku - jest, teraz chwila przerwy, szybkie kalorie i ruszamy czerwoną ścieżką do bazy. Droga się ciągnie, ciągnie, podejścia są całkiem niezłe, coś jak pod Łopiennik, ale idziemy...
    Po wielu trudach, podejścia kończą się, droga trawersuje lasem, już bardziej poziomo, droga mija szybko. Idziemy jakąś granią, wypatrując bazy na polance. Po wejściu na skaliste podwyższenie ukazuje się zejście na polankę i w tym momencie nie wytrzymałem i mówie:
    - Kurwa mać! Jest źle, jest źle...
    Przedemną, na polance (jeszcze nie na pewno) ukazuje się drogowskaz, widzę go og tyłu ale już wiem, że dokładnie taki stoi na Łopienniku! Co my do cholery robimy na tutaj? Znowu ta przeklęta góra i popieprzone ścieżki, niech to szlag!
    Hmmm przeczytalem uważnie... kurs czytania mapy by się wam przydal... przecież baza jest niżej niż przelęcz!!! i na przelęczy należy skręcić w prawo (mniej więcej na wschód) w dól!!! a nie wlazić pod górę...
    Swoją drogą lechu to nie pierwszy glos o braku oznaczen bazowych na przelęczy... nie wiem czy cos w tej sprawie się ruszylo od ostatniego razu.
    I czy lazi się już tą nową spychówką czy nadal przez krzaczory od strony 'pryszniców'?

Szczerze to nawet nie patrzyłem na mape, bo jak wspominałem - pamiętałem z domu ze jest tam czerwony szlak do bazy, więc zadziałałem raczej instynktownie.
    Nie była to wielka wycieczka w góry tylko mieliśmy przejść kawałek dla przyjemności. Dodam jednak że absolutnie nie żałuje, bo była to cholernie ciekawa podróż.

ps. Droga dalej przez prysznice
    Ostatnio edytowane przez eldoopa ; 29-01-2007 o 17:56
    bieszczadzkagaleria:
    www.rudak-galeria.pl

Bieszczadnik Awatar Lech Rybienik
    Na forum od
    06.2004
    Rodem z
    Przemyśl/Warszawa

No to z tym niepatrzeniem na mapę to błąd...
    Po prostu skręciłeś nie w tą stronę... A koledzy mnie zakrzyczeli, żebym nie stawiał tabliczek na przełęczy. Na wiosnę zrobię drogowskaz na przełęczy - tam gdzie szlak odbija od szutrówki na Łopiennik.
    Kurcze - sam nie wiem jak wyznakować ten szlak, żeby było idealnie...
    Jakieś dwa lata temu popełniłem zamiast małych czerwonych znaczków duże znaki na sam Łopiennik, i ludzie jakoś przestali się gubić...co prawda trzeba by poprawić tabliczki, ale one niestety giną po sezonie.

Co do zejścia przez prysznice - już od dawna jest plan na przełożenie szlaku na nowa stokówkę ale: na skrzyżowaniu mieszka niedźwiedź, no i cały czas formalnie tam jest wyrąb, więc nikt nie da nam pozwolenia. Ta ścieżka rzeczywiście wiedzie przez mega krzaki:)
    Pozdrawiam
    Lech

Sądzę ze każdy kto choć raz a dokładnie spojrzy na mape bedzie wiedział gdzie iść.
    bieszczadzkagaleria:
    www.rudak-galeria.pl

Bieszczadnik Awatar damian
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Rybnik

Cytat Zamieszczone przez eldoopa Zobacz posta
    Sądzę ze każdy kto choć raz a dokładnie spojrzy na mape bedzie wiedział gdzie iść.

To rzeczywiście dobrze spojrzałeś

spójrz dokładnie i ty i przeczytaj ze "...dokładnie spojrzy" a nie tylko rzuci okiem w domu.
    bieszczadzkagaleria:
    www.rudak-galeria.pl

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)