Strona 13 z 16 PierwszyPierwszy ... 3 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 153

Wątek: Przewodnik Bieszczadników

Mieszany widok

lucyna
    Guest

Angry Odp: Przewodnik Bieszczadników

;-) Wiesz co Klopsik zaczynam Ci wspólczuć. Tak, bieszczadzka mafia przewodnicka chce za darmo pozbierać sobie ciekawe miejsca warte zobaczenia i pokazania ludziom. Krzychu jako karnista miał już wcześniej do czynienia z nami oczywiście służbowo) i teraz postanowił zostać capo. Jako organizacja mafijna jesteśmy żywo zainteresowani zarobkiem. Oczywiście koszty poztskania informacji są minimalne. Dzięki temu bedziemy mogli zarobić na tym przewodniku po milionie zł.

Bieszczadnik Awatar KKKrzychoo
    Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    Lublin

Cool Odp: Przewodnik Bieszczadników

No nie Lucyna. Po jakim milionie? Miało byc 60% do 40%

Powsimorda h.c.
    Awatar Marcowy
    Na forum od
    09.1998
    Rodem z
    Zacisze

Domyślnie Odp: Przewodnik Bieszczadników

Cytat Zamieszczone przez KKKrzychoo Zobacz posta
    No nie Lucyna. Po jakim milionie? Miało byc 60% do 40%
    Zapomnieliście o mnie. Nieładnie. Spodziewajcie się zdechłej ryby w najbliższej poczcie.

Bieszczadnik
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Żaholecki las

Jak mowil moj ulubiony bohater filmowy "glupi ten co glupio robi" swoje wiem a wy sie smiejcie dalej.Odnosnie mafi przewodnickiej ciekawe to zjawisko jest mozna by zaryzykowac wrecz mafine powiazania w rodzinie zawsze zostaje duzo, jesli zechcesz Lucyno moge zaczac rzucac nazwiska i pewne zdarzenia zwiazane z tym w sanoku ustrzykach i lesku, chcesz aby tego na pewno ??

lucyna
    Guest

Cytat Zamieszczone przez klopsik Zobacz posta
    Jak mowil moj ulubiony bohater filmowy "glupi ten co glupio robi" swoje wiem a wy sie smiejcie dalej.Odnosnie mafi przewodnickiej ciekawe to zjawisko jest mozna by zaryzykowac wrecz mafine powiazania w rodzinie zawsze zostaje duzo, jesli zechcesz Lucyno moge zaczac rzucac nazwiska i pewne zdarzenia zwiazane z tym w sanoku ustrzykach i lesku, chcesz aby tego na pewno ??
    Robi się coraz ciekawiej. Czekam

Powsimorda h.c.
    Awatar Marcowy
    Na forum od
    09.1998
    Rodem z
    Zacisze

Cytat Zamieszczone przez klopsik Zobacz posta
    Stary, weź na wstrzymanie. Chcesz swoimi offtopami udupić kolejny ciekawy wątek? Załóż sobie temat pt. "Naprawiam świat przewodników" w dziale "Offtopik" i wylewaj swoje żale do woli. Ale nie tutaj.

Bieszczadnik Awatar KKKrzychoo
    Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    Lublin

Ojej chesz szukać mafii załóż sobie wątek na ten temat. Niech będzie o spisku masonów i żydów, mafiach jakich chesz itp. Ja tak naprawdę nawet żadnego przewodnika z imienia i naziwska nie znam.

Bieszczadnik
    Na forum od
    05.2004

Co się dzieje z forum? Zawiść, złość, niesnaski nie wiadomo o co.
    Przewodnik subiektywny? Super i jest taki na forum i innych stronach bieszczadzkich. Poszukajcie starszych opisów Szaszki, Jabola i innych. Pozdrawiam. Tomek.

Bieszczadnik Awatar chris
    Na forum od
    11.2004
    Rodem z
    Kristiansand i ... ;)

Jak widzę, prace nad Przewodnikiem (z dużej literki) toczą się, i dmuchają pełną parą... , ale chyba na privach . Okładeczka wypasiona, chęci druknięcia zaznaczone, chwała pomysłodawcom, czołem przed głównym autorem pomysłu, któremu żadne przewodniki jakosik nie podobają się, pewnie najlepszy byłby napisany przezeń, ale jakoś brak pomysłu. Bo słabo zna Bieski :). Nie wiem, Lucyna, czy te tysiące notatek, które masz w szufladkach, przeczyta ktokolwiek, zważywszy brak czasu na czytanie, nawet na poprawne pisanie, jak czytam w inszych wątkach forum. I nadal nie wiem, dla kogo ten Przewodnik ...dla „stonki”, jakże nie cierpianej, dla „miejscowych”, którzy swoje wiedzą, czy może dla „prawdziwych turystów,” tych, co to z kompasem i mapą w centrum UG czy Cisnej, czy innej Wetliny stoją rankami ...i nie wpadną na to, że Moczarne to strefa zakazana. Sobie myślę, tak prywatnie, czy sens ma druk wspomnień peregrynacyjnych po Bieszczadach, jeśli np. trasę ku grobowi hrabiny (ups :Grobowi Hrabiny) opisuje sie, jak wyprawę na koniec świata , i to XIX-wiecznego , a może tam ze spoczkiem dotrzeć 3-letnie dziecko, i to po nogach; jeśli np. opisy zawarte w notatkach „forumowych” nie dotyczą miejsc konkretnych, a ukrytych celowo (przed kim? wiadomo – przed „stonką” ...dla kogo...? Też wiadomo, choć to dziwne :). Nie wiem, czy jest sens podejmowania owego „dzieła” przez osoby pozostające pod wpływem wiedzy podręcznikowej, a takie wyznanie uczyniono też. Dublować podręczniki? Jasne, że bez sensu. Jeśli mowa o opisaniu obrazu tego, co było w Bieszczadach w latach 50-ych, 60-ych i nieco potem, możemy to uzyskać w przewodnikach już napisanych i dobrych, w kronikach filmowych, w filmach dokumentalnych, prasie dostępnej w bibliotekach – jeśli ktoś zapragnie - dotrze. Wspomnienia? Jasne, jednak uważam, że jeśli ktoś dysponuje wiadomościami i talentem na miarę Jana Wiktora np. (pisał nie tylko o Pieninach i Nowosądecczyźnie) – nie potrzeba mu będzie pracy zbiorowej. Talent zabłyśnie samorodnie. Mapy Bieszczadów? Nowa „mapa” w Przewodniku? Na dobrą sprawę w Bieszczadach posługiwać można się mapami drukowanymi lata temu . Nowy pomysł – dołączyć DVD do „Przewodnika”, zobrazować obrady KIMB, zażarte, toczące sie dyskusje itp. Pozdro.
    ps. na Przewodnik czekam/y z utęsknieniem.

lucyna
    Guest

Dlaczego mam wrażenie czytając Twoje wypowiedzi, że jesteś spokrewniony z niejakim Lechem Rugałą z Poznania wielkim miłośnikiem Sudetów i mafii przewodnickiej.
    Te złośliwostki schowaj dla siebie. Psy szczekają karawana idzie dalej. Fakt, jestem zajęta. Powstał nowy projekt dla przedsiębiorców z banży turystycznej działających krócej niż trzy lata na rynku. Oprócz szkoleń mamy stady tour i potężne pieniądze na prezentację multimedialną lub druk katalogów do wyboru. Jakoś nie obawiam się o los przewodnika.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)