Strona 9 z 16 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 153

Wątek: Przewodnik Bieszczadników

lucyna
    Guest

Domyślnie Odp: Przewodnik Bieszczadników

To teraz należy zabrać się do roboty. Finanse mnie nie interesują, może to być projekt non profit. Jaka byłaby więc moja rola? Mam kilkanaście tysięcy notatek pisanych ręcznie, informacje dotyczące Bieszczadów. Mogę je skserować w razie potrzeby. Znam ludzi, znam miejsca. Nie mam czasu, tylko zimą mogłabym w to się włączyć.

Bieszczadnik Awatar żubr
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    ustrzyki dolne

...no to super... jak wam się nie podoba to siedzieć cicho bo jak nie to was pozamykam w zakładzie?....gratulacje podejścia do sprawy....
    http://www.wrota-bieszczadow.pl/galeria/żubr - tam można powędrować...

lucyna
    Guest

Cytat Zamieszczone przez żubr Zobacz posta
    ...no to super... jak wam się nie podoba to siedzieć cicho bo jak nie to was pozamykam w zakładzie?....gratulacje podejścia do sprawy....
    Z całym szacunkiem nie rozumiem o co Ci chodzi. Krzycho podjoł ciekawą inicjatywę, jesteś jej przeciwny wyartykuowałeś to głośno, nie bierzesz w tym udziału, więc o co te pretensje? Doprowadziliśmy do takiej sytuacji, że inni forumowicze piszą prywatne meile, a nie wypowiadają się tu na forum.
    Z całym szacunkiem, być może pier... mi blacha na mózg ale równie dobrze albo i lepiej znam Bieszczady niż osoby tu wypowiadające się. Z całym szacunkiem jestem w środku szeregu osób znających Bieszczady, tu na forum. Nie widzę sprzeciwu wśród tuzów, osób które na tych górach zjadły sobie zęby. Przeczytaj sobie wypowiedź Lecha w wątku o Łopienniku. Byłabym przeszczęśliwa gdyby wzioł udział w pisaniu tego przewodnika nie przewodnika. Już jestem mu wdzięczna, bo podzielił się swoją wiedzą z nami. Takich ludzi jest tutaj więcej.
    Ostatnio edytowane przez lucyna ; 08-02-2007 o 08:11

Bieszczadnik
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Żaholecki las

Bardzo chetnie przeczytam sobie ten przewodnik , i bardzo bardzo mocno go sobie sprawdze przez co wydam puzniej opinie merytoryczna tegoz dziela . Do ataku wiec lucyno , krzysku i inne ludzie ktorzy sobie w Bieszczadach polamali zeby. Niestety ja sobie na nich nie polamalem nic, nie mam zadnych blizn ktorymi moglbym sie chwalic. ps Lucyno jestes leniwa odnosnie skalek na czarnym dziale, jest poza sezonem przejedz sie nie masz daleko.

lucyna
    Guest

Oczywiście lepiej nic nie robić. Gratuluję dobrego samopoczucia.

Bieszczadnik Awatar wojtek legionowo
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    legionowo

Jak widzę z góry zakładacie że przewodnik,który zaczniecie tworzyć musi się podobać,bo nie daj boże gdy ktoś będzie miał inne zdanie może trafić,do przytulnego pokoiku bez klamek.
    Panie prawniku to nie jest sąd gdzie sędzia zawsze ma racje,chociaż życie pokazuje,że nie zawsze.
    Na tym forum każdy ma prawo pisać i wyrażać swoje poglądy.
    Jeszcze mam pytanie do Ciebie Lucyna,kiedy ostatni raz byłaś,gdzieś w Bieszczadach dla przyjemności np.w Stebniku przypuszczam,że napewno dawno.
    Przecież tam nie ma nic ciekawego dla masowego turysty i tam wycieczki się nie zaprowadzi prawda,lepiej połoniny itd byle, szybciej no i ilość się liczy.
    Z racji swojego zawodu powinnas znać Bieszczady, ja niestety zęby jeszcze swoje mam czyli Bieszczad nie znam,ale muszę Ci powiedzieć,że uczę się intensywnie,dlatego pokonuję kilkanaście razy w roku 500km w jedną stronę by je poznać i robię to dlatego,że to jest mój sposób na życie.A nie z racji zawodu.
    p.s mam również w Bieszczadach swoje miejsce,i tylko praca stoi na przeszkodzie,zeby tam zamieszkac -ale już niedługo więc będzie czas by zęby tracić.
    Wojtek legionowo

Bieszczadnik
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Żaholecki las

Cytat Zamieszczone przez lucyna Zobacz posta
    Oczywiście lepiej nic nie robić. Gratuluję dobrego samopoczucia.
    Jak to nic ? Kontrola najwyzsza forma zaufania . Mam wielki rispekt dla wojtka z legionowa za to co robi , jak ktos chce to moze.

lucyna
    Guest

Muszę Cię zmartwić. Dla przyjemności wędruję dość często. Widzisz dla mnie zawód to pasja, pasja jest zawodem więc proszę powiedz jak mam odróżnić, czy w danym miejscu jestem prywatnie czy służbowo. W Stebniku bywam zawodowo.
    Nie wiem czy ten przewodnik powstanie czy też nie. Wiem jedno Krzychu wpadł na pomysł być może nierealny i nie widzę powodu aby go z tego powodu atakować. Nikt nie wie jak ta publikacja ma wyglądać to odpowiedzcie mi proszę na jakiej podstawie twierdzicie, że będzie szkodliwa dla Bieszczadów. Część postów została usunięta ale dobrze pamiętam odpowiedź Klopsika.
    Po wtóre nikt nie może zawłaszczyć sobie Bieszczadów. Podział na tych którzy wędrują dla przyjmności i na tych którzy określani są stonką jest sztuczny i nie wiem czemu ma służyć. Zbyt dużo widziałam ludzi, którzy twierdzili, że dobrze znaja góry, że je kochają, a po chwili orientowałam się, że to brednie. Widziałam kobiety w sandałkach wędrujące po połoninie, które schodząc były zakochane od pierwszego wejrzenia w Bieszczadach. Prowadziłam dzieciaki, które chciały mi płacić za to abym spowodowała iż pozostaną w luksusowych kwaterach. Poszły w góry i zostały zauroczone. Znam tzw. stonkę, która wraca w Bieszczady od kilku lat tylko po to aby zobaczyć Jezioro Solińskie, pospacerować jego brzegiem. Kim onim są stonką, a może bieszczadnikami. Widzisz Wojtek świat nie jest czarnobiały. Każdy ma swoje Bieszczady i niech tak pozostanie.

Bieszczadnik Awatar KKKrzychoo
    Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    Lublin

Cytat Zamieszczone przez lucyna Zobacz posta
    Widzisz Wojtek świat nie jest czarnobiały. Każdy ma swoje
    Bieszczady i niech tak pozostanie.
    Ładnie powiedzane....
    Nie chcę nikogo zamykać w pokojach bez klamek ani zmuszać do czytania naszego przewodnika. Nie chcę też tworzyć kolejnej pozycji która będzie zawierała jedynie dane. Chcę aby ten przewonik i informował i uczył i pasjonował. Zeby był fajną książką do poduszki i rzetelnym źródłem informacji. Wiem że tylko z ludźmi którzy się Biesami pasjonują można taką pozycje stworzyć.

Bieszczadnik Awatar marekm
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Łódź

Cytat Zamieszczone przez KKKrzychoo Zobacz posta
    Ł Nie chcę też tworzyć kolejnej pozycji która będzie zawierała jedynie dane. Chcę aby ten przewonik i informował i uczył i pasjonował. Zeby był fajną książką do poduszki i rzetelnym źródłem informacji.
    ...i żeby był, a właściwie powinien być pozycją zawierającą Nasze subiektywne odczucia, spostrzeżenia, formę i sposób widzenia tego co nas otacza w danym momencie. Czyli to co oczy widzą, pamięć notuje, a serce czyli dusza przetwarza na obraz jakim go widzimy. Jest to w/g mnie propozycja skierowana do tych " twardzieli co to zęby zjedli na Biesach i Czadach", i nie tylko, a nie wstydzą się przyznać, iż mają wrażliwą duszę i zechcieliby się swymi doznaniami podzielić z innymi.
    Utrwalić slowem to co według nich jest naj, naj, naj,... chwila, scieżka,widok, ...itp ,itd. Siłą rzeczy powstanie coś bardzo osobistego, subiektywnego w odbiorze, a nie tylko można to i to zobaczyć, tyle a tyle nam to zajmie czasu, tu i tu mozna zjęść, wejść, wysiąść lub przejść.
    No, dobra , chyba się rozpisałem, tak bym to widział, hej!
    A na dobry początek wymysliłem to, patrz załącznik
    Załączone obrazki Załączone obrazki
    pozdroowka
    marekm

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)