Smutno mi ... Fajny pomysł. Podoba mi się inicjatywa, bardzo lubię czytać przewodniki. Nie wiem tylko jak to technicznie rozpracować. Stare dzieje ale Admin kiedyś wspominał, że przydałby mu się przewodnik. Taki w formie pisanej.
Smutno mi ... Fajny pomysł. Podoba mi się inicjatywa, bardzo lubię czytać przewodniki. Nie wiem tylko jak to technicznie rozpracować. Stare dzieje ale Admin kiedyś wspominał, że przydałby mu się przewodnik. Taki w formie pisanej.
Właśnie na ciebie Lucyna najbardziej liczyłem.
Technicznie to faktycznie może być trudne choć jeszcze nie bardzo. Bardziej znaleźć wydawcę i kompromis co do oczywiście kasy (bo gdzie jakakolwiek złotówka się pojawia tam zaraz są problemy).
Mój pomysł na technikę tego opracowania jest następujący:
1. Opracować mapę przewodnika (czyli co w nim musi się znaleść, jakie regiony opracowujemy jakie dodatki wstawiamy - niechciałbym aby był to tradycyjny suchy przewodnik. No wiecie troche romanyki trochę bajdurzenia i bieszczadzkich klimatów).
2. Podzielić opracowanie pomiędzy chętne osoby i wyznaczyć terminy (autorów może być i 50 Będzie ciekawiej. Każda osoba musi podpisać oświadczenie o zrzeczeniu się honorarium na rzecz wybranego wcześniej szacownego celu. Cerkiew w Komańczy??)
3. Opracować każdy nadesłany tekst. W razie wątpliwości zadać pytanie autorowi (a może ma rację). Sprawdzić czy nie ma plagiatów.
4. Zebrać i połączyć wszystko zgodznie z wczesniej opracowanoa mapą.
5. Znaleść wydawcę i dystrybutora.
6. Opić ciężką ale dobrą i pozyteczną robotę.
Smutno mi......
http://kkkrzychoo.fotosik.pl/
To juz P. Potocki szanownemu gronu nie wystarcza![]()
Był i jest czytany przynajmniej przeze mnie ale naprawdę nie wystarcza. On nie napisał Przewodnika. Chyba Wojtku cóś Ci się pomyliłoPotocki ma dobre i złe pomysły /patrz pomysł związany z Władkiem Nadoptą - fatalny/
Idea KKKrzycha zacna ale nie wydaje mi się żeby była realna a szkoda... najlepiej się uda punkt 6. Pamiętajcie tylko, że punkt 6. jest kolejnym punktem. Należy spełnić wszystkie 5 poprzednich żeby mógł odbyć się szósty
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez bertrand236 ; 29-01-2007 o 22:31 Powód: Dopisałem ostatnie 2 dania
bertrand236
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki