"Forum jest takie jak jego użytkownicy, czyli my wszyscy. Z tym że obawiam się, że swoimi wypowiedziami póki co poziomu merytorycznego nie podniosłeś. Ale jeszcze możesz :D"
Piotrku nie podnioslem ale dzikuje ci za konkstruktywa krytyke. Z mojego miejsca siedzenia wyglada to tak. Nikt nie udzielil mi konkretnej odp, na moje posty wiec czegoz ja mam sie dzielic swoja wiedza? Podziemny swiat ma swoje prawa a pierwszym jest to ze jezeli wskaze miejsce gdzie jest jaskinia to biore odpowiedzialnosci za tych ludzi a takze za to co im sie stanie. W Nasicznem sa znane 2 male dziury i niech tak pozostanie, z szczytu juz jest sciezka wydeptana odwiedzajacych te jamy a wystraczylo informacje zaznaczyc na mapie. Nie sa trudne mozna zobaczyc jame pseudokrasowa w wewnatrz i niech tak pozostanie dla ogolu. Kolejna rzecza sa zimowiska nietoperzy ktore sa w jaskiniach i innych schronach antropogenicznych, jak bede ludzie wiedziec gdzie sa nietoperze to bede tam chodzic , swiecenie i podnoszenie temp. swoja obecnoscia powoduje wybudzanie sie ich z hibernacji przewaznie konczy sie to dla nich smiercia, ot i co. Wiec znam te dobroczynne skutki informatyzacji ktore wplywaja raczej ujemno na swiat podziemi. Ci ktorzy sa zainteresowani i sa w temacie bezproblemowa poakzuje to i owo, ale nade wszystko nie rozpowszechniaja tego na forum publicznym.