Pokaż wyniki od 1 do 10 z 153

Wątek: Przewodnik Bieszczadników

Mieszany widok

lucyna
    Guest

Domyślnie Odp: Przewodnik Bieszczadników

Muszę Cię zmartwić. Dla przyjemności wędruję dość często. Widzisz dla mnie zawód to pasja, pasja jest zawodem więc proszę powiedz jak mam odróżnić, czy w danym miejscu jestem prywatnie czy służbowo. W Stebniku bywam zawodowo.
    Nie wiem czy ten przewodnik powstanie czy też nie. Wiem jedno Krzychu wpadł na pomysł być może nierealny i nie widzę powodu aby go z tego powodu atakować. Nikt nie wie jak ta publikacja ma wyglądać to odpowiedzcie mi proszę na jakiej podstawie twierdzicie, że będzie szkodliwa dla Bieszczadów. Część postów została usunięta ale dobrze pamiętam odpowiedź Klopsika.
    Po wtóre nikt nie może zawłaszczyć sobie Bieszczadów. Podział na tych którzy wędrują dla przyjmności i na tych którzy określani są stonką jest sztuczny i nie wiem czemu ma służyć. Zbyt dużo widziałam ludzi, którzy twierdzili, że dobrze znaja góry, że je kochają, a po chwili orientowałam się, że to brednie. Widziałam kobiety w sandałkach wędrujące po połoninie, które schodząc były zakochane od pierwszego wejrzenia w Bieszczadach. Prowadziłam dzieciaki, które chciały mi płacić za to abym spowodowała iż pozostaną w luksusowych kwaterach. Poszły w góry i zostały zauroczone. Znam tzw. stonkę, która wraca w Bieszczady od kilku lat tylko po to aby zobaczyć Jezioro Solińskie, pospacerować jego brzegiem. Kim onim są stonką, a może bieszczadnikami. Widzisz Wojtek świat nie jest czarnobiały. Każdy ma swoje Bieszczady i niech tak pozostanie.

Bieszczadnik Awatar KKKrzychoo
    Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    Lublin

Cytat Zamieszczone przez lucyna Zobacz posta
    Widzisz Wojtek świat nie jest czarnobiały. Każdy ma swoje
    Bieszczady i niech tak pozostanie.
    Ładnie powiedzane....
    Nie chcę nikogo zamykać w pokojach bez klamek ani zmuszać do czytania naszego przewodnika. Nie chcę też tworzyć kolejnej pozycji która będzie zawierała jedynie dane. Chcę aby ten przewonik i informował i uczył i pasjonował. Zeby był fajną książką do poduszki i rzetelnym źródłem informacji. Wiem że tylko z ludźmi którzy się Biesami pasjonują można taką pozycje stworzyć.

Bieszczadnik Awatar marekm
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Łódź

Cytat Zamieszczone przez KKKrzychoo Zobacz posta
    Ł Nie chcę też tworzyć kolejnej pozycji która będzie zawierała jedynie dane. Chcę aby ten przewonik i informował i uczył i pasjonował. Zeby był fajną książką do poduszki i rzetelnym źródłem informacji.
    ...i żeby był, a właściwie powinien być pozycją zawierającą Nasze subiektywne odczucia, spostrzeżenia, formę i sposób widzenia tego co nas otacza w danym momencie. Czyli to co oczy widzą, pamięć notuje, a serce czyli dusza przetwarza na obraz jakim go widzimy. Jest to w/g mnie propozycja skierowana do tych " twardzieli co to zęby zjedli na Biesach i Czadach", i nie tylko, a nie wstydzą się przyznać, iż mają wrażliwą duszę i zechcieliby się swymi doznaniami podzielić z innymi.
    Utrwalić slowem to co według nich jest naj, naj, naj,... chwila, scieżka,widok, ...itp ,itd. Siłą rzeczy powstanie coś bardzo osobistego, subiektywnego w odbiorze, a nie tylko można to i to zobaczyć, tyle a tyle nam to zajmie czasu, tu i tu mozna zjęść, wejść, wysiąść lub przejść.
    No, dobra , chyba się rozpisałem, tak bym to widział, hej!
    A na dobry początek wymysliłem to, patrz załącznik
    Załączone obrazki Załączone obrazki
    pozdroowka
    marekm

Bieszczadnik Awatar marekm
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Łódź

Cytat Zamieszczone przez marekm Zobacz posta
    A na dobry początek wymysliłem to, patrz załącznik
    i zapodaję jeszcze ten link :
    http://bieszczady.net.pl/marekm.html

Rzecz miała miejsce w ubiegłym wieku/ lata 80-te/, spisana zostala w 2002roku, A Irek był tak miły i zamieścił to w swoim serwisie.
    Jest to mój bardzo subiektywny przekaz i obraz tego co widziałem, przeżyłem i w pamięci mi pozostanie na zawsze, tak jakby to było wczoraj. Tak jakbym dopiero co wrócił i rozpakował plecak. Hej!
    pozdroowka
    marekm

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)