Pokaż wyniki od 1 do 10 z 72

Wątek: Do Joorga i nie tylko. II tura wyborów miejsca VI KIMB

Mieszany widok

Bieszczadnik Awatar iza
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    okolice Gdańska

Domyślnie Odp: Do Joorga i nie tylko. II tura wyborów miejsca VI KIMB

Cytat Zamieszczone przez Stały Bywalec Zobacz posta
    A teraz poważnie.

Na Naszym Forum jest zarejestrowanych 2464 użytkowników. Z tej liczby ok. 50% w ogóle nie wie dokładnie, gdzie leży Sękowiec, a ponad 80% nigdy w nim nie było. Tym bardziej, że Sękowiec nie ma już statusu odrębnej miejscowości (wsi), jest to po prostu osada - przysiółek..
    No , no glosowało 51 osób co daje 2,02% użytkowników forum i być może nie mieszczą się on w Twoich 50% ? A może te 50% które nie wie wcale nie chce wiedzieć gdzie ten Sękowiec leży ?
    A powiedz mi cóz takiego jest w Sękowcu że wszyscy winni wiedzieć gdzie on leży ?
    Moim zdaniem nie ma tam nic szczególnego Doliny Krywego czy Tworylne można odwiedzić mieszkając np. w Terce czy Rajskim .na Otryt można wejść z Dwernika .
    Kto nie wie jak chce to się dowie w końcu mapę chyba każdy z nas posiada .

A teraz poważnie.
    Co innego Ustrzyki Grn. - o nich słyszeli wszyscy, co choć troszkę interesują się Bieszczadami (skoro trafili na Nasze Forum). I zapewne tam też byli, chociażby przejazdem, podczas wycieczki po obwodnicy.
    No właśnie i być może właśnie dlatego Ustrzyki mają prawie 50% głosów .

A teraz poważnie.
    A zagłosować wirtualnie każdy sobie może . I nawet przez chwilę nie pomyśli, aby przyjechać na KIMB. Bo dni 18-20 maja to ani wakacje, ani sezon urlopowy, ani długi weekend nawet.
    Ale pobawić się i kliknąć myszką, czemu nie ?.
    A pewnie że może i może też sobie pomyśleć albo i nie i nie ma na to rady .
    Ciekawe dlaczego przed każdym KIMB-em najwięcej mają do powiedzenia Ci co nie przyjeżdrzają . A kto ma przyjechać – przyjedzie – patrz KIMB III czy nawet IV .

A teraz poważnie.
    A ja po staropolsku uważam, że nic o nas bez nas.
    I proponuję, aby:

a) II tura głosowania bezwzględnie odbyła się, tj. miała miejsce także w przypadku, gdy jedna z miejscowości uzyska pow. 50% głosów już w I turze tego - moim zdaniem - dotychczas niereprezentatywnego głosowania,

b) wybory w II turze były jawne i przeprowadzone wg zasady: 1 głosujący członek forum = 1 głos (bez znaczenia, ile osób, i na jak długo, ze sobą przywiezie),

c) głosowali tylko ci, którzy sami sobie przyrzekną, że na KIMB przyjadą - bo mają taki szczery zamiar, realne możliwości (czasowe, rodzinne, finansowe, etc.) i, jak na razie, nie znajdują (w chwili głosowania) żadnych poważniejszych przeciwskazań.
    Szkoda że szybciej nie obmyśliłeś tego wszystkiego .
    Odnośnie a ) – od kiedy reguły zmienia się podczas gry ?
    Podczas „ tworzenia” ankiety nikt nie podał takich propozycji .
    Podane propozycję zostały zaakceptowane – brak sprzeciwu to akceptacja .
    Odnośnie b) zaraz rejestruje mojego męża bo choć nie jest członkiem forum
    ( nie ma takiej potrzeby ) jednak był już na paru KIMB-ach choć wcale go ze sobą nie zabierałam , ot przyjechaliśmy razem . Myślę że jednak ma prawo zdecydować gdzie chciałby jechać
    Odnośnie c) Na dziś to ja mam realne możliwości i chęci w 100% a co będzie za trzy miesiące to wie tylko Pan Bóg

A teraz poważnie.

Jak zauważyliście, nie proponuję powtórki sondażu (co już ktoś zasugerował w wątku obok), lecz tylko jego kontynuację wg nieco zmodyfikowanej reguły.
    No fakt nie proponujesz powtórki bo to by już jawne nadużycie było . Zamiennie proponujesz wywrócenie sondy do góry nogami . Ciekawe dlaczego ?- Nasuwa mi się tylko jedna myśl – Sękowiec przegrywa . S.B masz samochód w końcu do Ustrzyk nie tak daleko .

Nie podoba mi się Twoja propozycja jest tendencyjna Jeśli napisałeś to wszystko mając czyste intencje to wybacz za moje insynuacje .
    Ustanowionych regał nie zmienia się podczas gry tak samo jak prawo nie działa wstecz .
    Wszystko o czym piszesz powinno zostać omówione podczas KIMB-u i być może Twoje propozycje zostaną wprowadzone w życie w przyszłości .
    Póki co jest jak jest i moim zdaniem powinno tak zostać .
    2,02% głosujących w stosunku do 100% użytkowników nie świadczy chyba o fałszowaniu ankiety ?

p.s

Ustanowienie żelaznych zasad powinno być pierwszym punktem tegorocznego KIMB

p.s 2

W międzyczasie – podczas trwania ankiety pojawiła się propozycja organizacji KIMB
    w Latarni Wagabundy . Bardzo mi się ten pomysł spodobał – pełne zaplecze gastronomiczne , sanitarne , mieszkaniowe , możliwość zorganizowania biesiady z kapelą i pieczonym prosiakiem , kupa atrakcji dodatkowych , możliwość organizacji czasu podczas niepogody ,
    umiarkowane ceny . Proponuje więc idąc tokiem postępowania S.B anulować obecną sonde i dać nową z uwzględnieniem Woli

p.s 3
    Do S.B

"Sekowiec przegrywa - a Ty jezdzisz tylko do Sekowca"

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Piotr ; 31-01-2007 o 12:41 Powód: Cytaty

Domyślnie Odp: Do Joorga i nie tylko. II tura wyborów miejsca VI KIMB

Cytat Zamieszczone przez iza Zobacz posta
    Szkoda że szybciej nie obmyśliłeś tego wszystkiego .
    Mam wrażenie, ze Stały Bywalec zbyt późno się zorientował, że uczestnicy forum chcą w tym roku wcześniej podjąć decyzję co do miejsca KIMBu.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)