Mozna sie doszukiwac glupich sformulowan czy postanowien ustanowionych w Regulaminie dla zwiedzajacych Bieszczadzki Park Narodowy, przez dyrekcje tegoz parku. Dla jednych jakies postanowienie moze wydawac sie glupie, a dla innych jest ono calkiem normalne. Jednak trzeba pamietac, ze jest to Park Narodowy i obowiazuja w nim pewne zasady ustanowione w ww pismie. Czy sa one glupie? Mysle ze nie. Jest to zbior zasad, ktore kazdy kto wybiera sie na szlak powinien przestrzegac. Choc tez moje zdanie co do p.8 odnosnie parkowania pojazdow na terenie parku jest takie sobie, gdyz jak wiadomo parkingi te sa platne i jesli wybieramy sie na szlak na dluzszy czas, to niejednokrotnie trzeba za nie zaplacic cene w granicach oplaty za nocleg, a brak jest parkingow nieplatnych w poblizu takich miejsc jak Berechy Gorne czy Przelecz Wyzna, czy Ustrzyki Gorne. Jak widac nie wielu kwapi sie do postepowania zgodnego z regulaminem, i czesto spotykamy samochody stojace na poboczu drogi, tym bardziej, ze raczej nikt tego nie sprawdza. Nie dziwi mnie to, gdyz za duzego wyboru odnosnie parkowania pojazdow nie ma. Moje zdanie na ten temat parkingi platne na terenie Parku - tak, lecz za nizsze ceny, lub utworzenie bezpiecznych miejsc do parkowania nieplatnych, tak aby sytuacja nie wygladala np tak jak w Ustrzykach na dlugi majowy weekend, gdzie na poboczu stal samochod za samochodem i ciezko bylo przejechac miedzy nimi a turystami.

Odpowiedz z cytatem