Co masz na myśli mówiąc ..tłoczno ?
Myślę że zawsze jest szansa na jakieś stojące miejsce np w szopie (w tej która wcześniej robiła za garaż)
Schronisko ma ok. 20 miejsc noclegowych a na sylwestra przybywa 70-100 osób , a więc nie jest tłoczno.
Co masz na myśli mówiąc ..tłoczno ?
Myślę że zawsze jest szansa na jakieś stojące miejsce np w szopie (w tej która wcześniej robiła za garaż)
Schronisko ma ok. 20 miejsc noclegowych a na sylwestra przybywa 70-100 osób , a więc nie jest tłoczno.
Czyli raczej na nocleg nie ma co liczyć?
Mam na myśli to czy jest tam gdzie spać? Prosiłbym o jakąś sensowną odpowiedź.
Dostałeś bardzo sensowną odpowiedź - wyrażoną liczbowo.
Natomiast to co dla jednego jest tłokiem, dla drugiego może być po prostu wesołym towarzystwem.
Ja bym zapytał tak: a po kiego grzyba Ci nocleg? W Sylwestra chcesz spać? Jak zabawa jest przednia, to się człek bawi do świtu, a na zewnątrz Cię nikt nie wyrzuci, więc zagrożenia dla życia nie ma.
Jeśli tak ważna jest dla Ciebie wygoda, to Lucyna da Ci namiary na ośrodek Połoniny:)
Nie da. Nie odda własnego łóżka.
My tu sobie rozrabiamy, a ludzie o informacje pytają się. I to sensownie poddane.
Nie ma gdzie spać. Być może nie będzie gdzie stać. Na stronie masz podany numer do Lutka. Zadzwoń i zapytaj się. Jak nie będzie odpowiadał to skontaktuj się z goprowcami na Wetlińskiej.
Dobrze Irek gada. Lutek to wspaniały człowiek. Znam Go od dziecka. Nie zmienił się. Nie wymagajcie od Niego cudów i nie plećcie bzdur o gigantycznych zarobkach i zmianie warty. Nie będzie lutka nie będzie schroniska. Tam w sezonie przewalają się dziesiątki tysięcy ludzi. Brudzą, śmiecą i zapełniają schronisko nic nie kupując, nie pozostawiając pieniędzy. Jestem w schronisku tak z 90 x do roku widzę co dzieje się. Kiedyś na forum pttkowskim też pojawił się zarzut co do Dorci, Lutka, a nawet goprowców. Człowiek miał pęcherze na stopach, chciał pomocy, a tu nie było goprowców (była akcja). Lutek i Dorcia byli tak nieuprzejmi, że obsługiwali grupę podając im obiad (Dorcia ze złamaną ręką) zamiast zaklecić mu plaster. Płacz, zgrzytanie zębów i pretensje. Nie do siebie ale do innych. To są w końcu góry.
A w tym wypadku moglibyście skontaktować się z Lutkiem telefonicznie i spytać się czy organizuje imprezę, jakie są warunki w schronisku.
Toż piszę że tłumów nie było!
Też piszę że to nie pierwszy raz
Nie wymagam TV, ciepłej wody i kibielka z bidetem. wymagam by schronisko spełniało swoje podstawowe funkcje!
są... choćby na słowacji gdzie wszystko trza przyniesc na garbie a nie wieźć samochodem czy skuterem... bliżej? chata socjologa... tam nie dowożą samochodem... wodę noszą ze strumyka... ale ogrzać się nikomu nie odmówią... herbatą poczęstują, nawet za darmola... w każdym innym schronisku też nie zamykają drzwi przed zziębnietymi turystami
Gdzie to pisze??? przeczytaj regulamin schronisk górskich i pokaż mi to!
I może liczyć że w schronisku ogrzać sie może! I jeśli ma na mapie schron, wiatę, to wie że może sobie ogień tam rozpalić.. jeśli schronisko to tam rozgrzać...
I tu się mylisz... Nie o mnie chodzi tylko o kobitki... ja kolego na zimno odporym jest. Jak i na spanie na glebie... pod chmurą i włóczenie w deszczu... otrzepywanie się rankiem ze szronu... polar wyciągam z plecaka poniżej 10 stopni... minus 10... zima w strumuku się kompię... ale jeśli już gdzieś zajrzę i płacę np. za wrzątek to chcę by to był wrzątek!
[quote=irek;72213]Lutek to zloty człowiek ale nie z marmuru i po sezonie też może mieć trochę dosyć. Będąc jesienią kilka dni w chatce bylem świadkiem takich scen że mi koparka opadła. [...]
Dobrze że akurat Lutek był poza schroniskiem bo różnie mogło by się to mogło skończyć
Więc się nie dziw ze ktoś może mieć tam na górze gorszy dzień.
quote]
A dziwić się będę! bo człowiek który chce prowadzić schronisko musi potrafić się znaleść w takiej sutuacji.. Opierd...ć towarzystwo gdy trza... i w chwile później być uprzejmym jak ksiądz po kolędzie... bo weszli nowi goście i mówią uśmiechnięci "dzień dobry"... i trza sie wtedy uśmiechnąć... i powtarzam, że to nie jedyny grzech Lutka... a skoro znacie go to wiecie też że mam rację... wy należycie (przynajmniej Lucyna) do tych którzy przyprowadzają jemu grupy turystów... o których później piszecie że chołota.... że śmiecą... często gęsto nie przygotowanych do wyjść w góry... więc i Was inaczej będzie Lutek traktował... więc nie mówcie jaki to złoty człek... Dorci spytać może o to? A nie wam osądzać...
A że w końcu wpuszczono nas do kominkowej??? bo nie kryliśmy swojego niezadowolenia... bo głośno mówiliśmy ze to opiszemy...
No toż w większości Lucyno ty ich tam prowadzisz tabunami... ja chodzę sam... śmieci nikt po mnie nie zbiera bo nie musi... ze schronisk korzystam rzadko... a że ludziska nie kupują? nie dla wszyskich Lutkowe ceny są znośne... powiem nawet ze dla niewielu... czy nie wiesz, że ceny są równie znane jak i sama Chatka?
Jaką imprezę??? Przechodząc chyba mam prawo wejść do schroniska??? Wyobrażasz sobie Lutka gdyby miał odbierać tel. od każdego wdrapującego się na połonine? a parę postów wcześniej masz informację że kontakt ze schroniskiem jest delikatnie mówiąc trudny! A tak w ogóle to organizowanie imprez zamkniętych w schroniskach nie jest legalne...
Lutka poznałam jako dziecko. Był pierwszym goprowcem, który mi pomógł. Opatrzył poranione przez ciasne buty stopy, a następnego dnia dał własne kapcie i podrzucił "nielegalnie" pod Rawki abym mogła podreptać za grupą. Nie byłam wtedy przewodnikiem. Wiem, że nie raz narażał swoje życie aby pomóc drugiemu.
kobietą nie jestem.. wiec mnie niedotyczą "te dni"... złych nie mniewam... chyba że ktoś mi je zafunduje... i rozumię że popieracie takie działania... że nic w tym złego, że w schronisku ogrzać się nie można... wszak Lutek to złoty człowiek... więc powiedziałem w pierwszym poście... złoto (to na ikonach) patyną się pokrywa... nie zawsze szlachetną...
pozdrawiam
"dosyć często rozważam co jest warte me życie?...tam na dole zostało wszystko to co cię męczy ,patrząc z góry w około - świat wydaje się lepszy.."
Pozdrawiam Janusz
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki