Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Ogrzewacze.

Mieszany widok

Bieszczadnik Awatar Trauma
    Na forum od
    01.2007
    Rodem z
    Rzeszów

Domyślnie Odp: Ogrzewacze.

Ten ostatni na olej(nieźle musi śmierdzieć) nie jest faktycznie zbyt praktyczny....
    Jabol a wiesz może jak często wymienia się żarnik(ile trzeba by było kupić "na zapas" odrazu z kompletem)? Te żelowe(ktoś właśnie na forum zauważył) są mniej praktyczne bo trzeba je gotować(równie dobrze można brać termofor). A jak wiadomo nie zawsze są warunki do rozstawienia butli z palnikiem. Chyba kupię taki jeden wyłącznie do domowego użytku...
    "Noc ci stworzyłem najciemniejszą
    byś mogła być bielsza od czerni"

Bieszczadnik Awatar KKKrzychoo
    Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    Lublin

Cytat Zamieszczone przez Trauma Zobacz posta
    Chyba kupię taki jeden wyłącznie do domowego użytku...
    Ja chcę kupić taki jeden lib dwa żeby leżały na wrazie czego w apteczce. Są lekkie łątwe w obsłudze i bezpieczne. Podobnie mam w apteczce jak idę w góry takie "cóś" do świecenia co po nadłamaniu świeci parę godzin (jednorazowe). Waży tyle co nic a może się przydać

Bieszczadnik Awatar Trauma
    Na forum od
    01.2007
    Rodem z
    Rzeszów

Kwestia tego ile może taki leżeć w apteczce. Kiedyś jak wyciągneliśmy apteczkę z samochodu to po tych kilku latach leżenia na słońcu wszelkiej maści opatrunki rozpadały się w rękach.

Ciekawe jaki termin może mieć taki żel... No i jak rozpoznać po tym "setnym" razie, że nadszedł jego koniec :)
    "Noc ci stworzyłem najciemniejszą
    byś mogła być bielsza od czerni"

Bieszczadnik Awatar TQT
    Na forum od
    01.2007
    Rodem z
    Krk

Kwestia tego ile może taki leżeć w apteczce. Kiedyś jak wyciągneliśmy apteczkę z samochodu to po tych kilku latach leżenia na słońcu wszelkiej maści opatrunki rozpadały się w rękach.

Ciekawe jaki termin może mieć taki żel... No i jak rozpoznać po tym "setnym" razie, że nadszedł jego koniec :)
    a ja wyciągnałem apteczkę z Mercedesa z 1981roku.. kurde! ale wyposażona!!! full wyopas... stado wszystkiego.. chyba z 5 chust trójkątnych - cieńki, a przy tym bardzo mocny materiał (mimo lat!!) w dodatku pełnowymiarowe.. bandaży i opatrunków całe stado... bandaże połączone z opatrunkami także były... takie, co by jedną ręką można było sobie ranę owinąć.. co więcej wszystkie bandaże i chusty pakowane w papierowe coś i jeszcze hermetycznie w folilę!!!! no cóż Mercedes Benz :D w zestawie też rękawiczki, nożyczki do ubrań, kreda (po co??), agrafki, istrukcja udzielania pierwszej pomocy (po niemiecku z rysunkami)...
    z tego wszystkiego tylko gaziki wyrzuciłem, bo nie podobało mi się, że są 1.kilkuwarstwowe w tym warstwa waty(?), 2.gaza trafia bezpośrednio na ranę - muszę być pewny jej czystości i świeżości..
    apteczkę wrzuciłem do bagażnika mojego Fordzika.. mam teraz 2. oby się nie przydały!

Bieszczadnik Awatar KKKrzychoo
    Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    Lublin

Ja mówię o apteczce jaką zawsze targam ze sobą na szlak Samochodowa to zupełnie inna bajka. Pozatym przed każdym wyjazdem w góry sprawdzam apteczke i uzupełniam. Wyrzucam leki i opatrunki uszkodzone i przeterminowane. Koszt takiego podgrzewacza nie jest wielki więc może nawet po prostu się przeterminować (oby )

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Uprawnienia umieszczania postów