ja się nie zastanawiam czy jest sens,tylko jadę równiez pogoda mnie nie interesuje.
ja się nie zastanawiam czy jest sens,tylko jadę równiez pogoda mnie nie interesuje.
Wojtek legionowo
Oczywiście że jest sens! Pobyt udał się doskonale i żal było odjeżdżać... :)
a jak wygląda trasa na Tarnicę z Wołosatego albo Mucznego?
Ta trasa o którą pyta Agniecha jest w porządku.
Większym porządku niż latem. Sucho , czysto i przyjemnie.
Dzień narodowego świętowania aura bieszczadzka wykorzystała na zmianę wizerunku z jesiennego na zimowy.
W tzw Wysokich Bieszczadach śnieg zalega nie tylko na drogach ale przede wszystkim w lasach i na połoninach.
W dolnych partiach leśnych jest to tylko 20 cm , ale wyżej , na granicy lasu zalega śniegu po kolana.
W ostatnią niedziele nieliczne osoby próbujące wejść na Rawki odbijały sie od granicy połonin.
Jedynie chłopaki ze SG dawali sobie radę (cwaniaki - na rakietach)
aktualna pogoda ?
Wiosna zatrzymała się na poziomie 900 m npm. Powyżej tej granicy zalegają duże łachy śniegu (szczególnie na północnych stokach). Żadna zielenina się nie przebija. Wedrowanie połoninami jest wiec szaro-bure i wcale tego nie ubarwia porywny, przenikliwie zimny wiatr. Dziś na Rawkach spadło 3 cm śniegu.
Co innego poniżej wspomnianej granicy. Tam wiosna wkroczyła odważniej. W lasach wyskoczyły kwiatki a na obwodnicę żaby. W okolicy Dołżycy poległy masowo. Pewnie szły na jakąś imprezę. Ale dlaczego asfaltem ?
Od wczoraj jestem w UG. Pogoda jest wyborna-dzisiaj z Halicza wróciłem opalony jak murzynek.W górze jest jeszcze dość dużo śniegu(dużo więcej niż w zeszłym roku o tej samej porze).Co najważniejsze ludzi brak-wczoraj jedna osoba(rejon Caryńskiej),dzisiaj dwie.
Jedzmy gówna, przecież miliony much nie mogą się mylić.
Ehhh jak to czytam to tylko mi się marzy, żeby się tam wybrać w końcu :):)
Witam, na sam początek chciałbym się przywitać, gdyż jestem nowy na forum i to mój pierwszy post.
Wybieram się w bieszczady 26 kwietnia, mam zamiar odwiedzić połoniny, rawkę, oczywiście tarnicę i może wdepne na szlak graniczny, wie może ktoś jaka pogoda obecnie tam panuje no i jaką zapowiadają na długi weekend.
pozdrawiam wszystkich
dla mnie taka pogoda na tydzień z góry to raczej wróżenie z fusów....ale z drugiej strony sama bym chciała wiedzieć jak to będzie z pogodą w weekend majowy
może ta strona Ci coś podpowie: www.pogodynka.pl
i miłego pobytu w Bieszczadach życzę!!!
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)