słyszałam, że Biesach jeszcze dużo śniegu... ale jak "dużo" jest tego "dużo"?
słyszałam, że Biesach jeszcze dużo śniegu... ale jak "dużo" jest tego "dużo"?
Przyłączam się do pytania - kamerka w Lutowiskach co nieco zdradza, ale mnie interesuje rejon Zatwarnicy. Wyjazd trzeciego kwietnia wisi w powietrzu - a już straciłem nadzieję.
w sobote wiał halny... woda w proszku powoli przechodzi w stan płynny i spływa coraz śmielszymi a czasem juz nawet bezczelnycmi potokami... Im bliżej równika a dalej od bieguna północnego sniegu zalega więcej:) tyle że lekko oklapł w słońcu i deszczu
...jeno być niewidzialny jak Ten co mnie stworzył
Dziękować.
A już w sobotę ma być 18 stopni - przy bezchmurnym niebie będzie i wiecej pewnie. Choćbym miał na piechotę drzeć - muszę być w Bieszczadach w ten łikend.
Tak się śmieje moja gęba:![]()
No to się w błotku pobawisz! Błotko nigdzie tak nie smakuje jak w Bieszczadzie...
Jedzmy gówna, przecież miliony much nie mogą się mylić.
Witajcie.
Byłem w Biesach w terminie 26 - 31 marca i było pogodnie; gdzie nie-gdzie chmurki; w piątek była śnieżyca, ale na Wetlińskiej.
Zdjęcia z tego pobytu są tutaj: http://picasaweb.google.com/sq5jrv/Biesy2009#
Pozdrawiam.
Serwus.Muszę podbić wątek..
Interesują mnie warunki szlakowe w okolicach Połonin i Tarnicy tzn konkretnie czy cały śnieg już spłynął, jak dużo błota, jakie temperatury w nocy i rano, czy to przypadkiem nie przymarza..Wybieram się od około 20 kwietnia za każdą informację będę bardzo wdzięczny.Pozdrawiam, z góry dzięki i do zobaczenia na szlaku :)
dzieńdoberek :D pisze z zapytaniem czy ktoś się orientuję jakie warunki panują na szlakach w biesach ?? jest jeszcze błotko czy szlaki można przejść w miarę sucho ?
za wszelkie info z góry dzięki :))
p.s. bym był zapomniał troszke śniegu jest jeszcze gdzie niegdzie ?? (mam nadzieje) :D
Ostatnio edytowane przez shrek ; 27-04-2009 o 16:27
Wróciłem wczoraj wieczorem, pogoda fan-tas-tycz-na :D Praktycznie zero błota na szlakach (byłem na Smereku z Wetliny, połoninach, Bukowym Berdzie, Tarnicy od Wołosatego niebieskim i czerwonym) Podobno jedynie na podejściu na Rawki troszeczkę błota zostało..
Śniegu troszkę jest na północnych stokach ale poza ścieżkami, wyjątek - na którymś zejściu od strony Przełęczy Goprowców w stronę Bukowego Berda jest dziesięciometrowy płat chrupkiego śniegu który trzeba przejść i z 10 metrów dalej ścieżka jest troche błotnista..
W nocy i nad ranem przymrozki.., w każdym razie pierwszej nocy (we wtorek tydzień temu) olawszy sprawy kołnierza termicznego w śpiworze i nakladania czapy na noc obudziłem się w nocy z głową przymarzniętą do podłogi namiotu
Ludzi na szlakach na tygodniu malo, wyjątek to młodzieżowe wycieczki autokarowe w okolicach łatwo dostępnych schronisk (Chatka Puchatka, pod Rawkami) na weekend było trochę więcej turystów..
Jeśli pogoda się nie zmieni i nie będzie padać to warunki do łazikowania na 5Pozdrawiam Maciek.
PS:OT jeśli ktoś planuje nocleg w Kremenarosie to nici z tego bo jakiś remont czy cuś..
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki