Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 38

Wątek: W Bieszczady ciekawą okolicą

Bieszczadnik Awatar Polej
    Na forum od
    11.2004
    Rodem z
    Międzychód

Domyślnie Odp: W Bieszczady ciekawą okolicą

Mogę się tylko podpisać pod powyższymi postami. Od momentu kiedy omijając remonty „północnej drogi” zboczyłem w Brzesku na południe w kierunku Nowego Sącza i dalej przez Grybów, Ropę, Gorlice, Duklę, Komańczę wjeżdżałem w Bieszczady, stwierdziłem, że nigdy już nie pojadę inną trasą. Widoki fantastyczne, no i wiele ciekawych miejsc do zobaczenia po drodze. Po przejechaniu 600 kilometrów, te 150-200 zrobione po opisanej trasie wynagradza wszystkie trudy.
    Pozdrawiam
    Przemek

Bieszczadnik
    Na forum od
    02.2005

Cytat Zamieszczone przez Polej Zobacz posta
    Mogę się tylko podpisać pod powyższymi postami. Od momentu kiedy omijając remonty „północnej drogi” zboczyłem w Brzesku na południe w kierunku Nowego Sącza i dalej przez Grybów, Ropę, Gorlice, Duklę, Komańczę wjeżdżałem w Bieszczady, stwierdziłem, że nigdy już nie pojadę inną trasą. Widoki fantastyczne, no i wiele ciekawych miejsc do zobaczenia po drodze. Po przejechaniu 600 kilometrów, te 150-200 zrobione po opisanej trasie wynagradza wszystkie trudy.
    To teraz wiem dlaczego omijasz Świetokrzyskie...

lucyna
    Guest

To także moja ulubiona trasa. Nie wiem, czy zaglądnęliście kiedyś do Woli Cieklińskiej? Jeżeli nie to polcam. Miejscowość nie figuruje nawet w beskidzkim brewiarzu Rewasza. W dolinie Bednarki na stoku Cieklinki znajduje się jeden z najpiękniejszych cmentarzy z I wojny św.

Na forum od
    01.2004
    Rodem z
    poznań

Polej jestesmy z jednego krańca i dla mnie ta opisana droga to balsam dla wszystkich zmysłów.Biecz jest uroczy ale warto zawitać do Dukli i na Folusz

Bieszczadnik Awatar Polej
    Na forum od
    11.2004
    Rodem z
    Międzychód

Cytat Zamieszczone przez WojtekR Zobacz posta
    To teraz wiem dlaczego omijasz Świetokrzyskie...
    Wojtku, Świętokrzyskie to bardzo ciekawe tereny i chętnie w drodze powrotnej Ciebie odwiedzę, jednak w czasie kiedy ja będę w Bieszczadach Ty będziesz samotnie przemierzać szlaki wzdłuż granic naszego kraju.
    Pozdrawiam
    Przemek

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

a ja za kazdym razem jade w bieszczadki inna trasa- laczy je jednak to aby ominac krakow, tarnow i inne duze miasta. Rowniez zdarzalo sie jezdzic przez biecz, folusz , ciezkowice :) najdluzsza droga w bieszczady w zyciu wypadla mi przez hrubieszow a przez roztocze to juz baaardzo czesto :)

a tak wogole to najbardziej lubilam nocny pociag "bieszczady" gliwice - zagorz, tak imprezowego pociagu to jeszcze nie widzialam, ngdy nie przejechalam trasy zeby nie zyskac kilku nowych znajomych :) buuuuuu, a teraz on tylko czsaem jezdzi :(
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

prowydnyk chaszczowy Awatar Browar
    Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    Kraków

-> buba
    A dlaczego przez Roztocze??Pytam bo mnie też ostatnio w Bieszczad wychodzi przez Roztocze-kumpel prosto z Bieszczadu właśnie tam się przeprowadził.
    Pozdrav

Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

bo bardzo lubie ten region, zwlaszcza poludniowe roztocze, rejony horynca itp. Bo jeszcze nie do konca spaprany cywilizacyjnie, bo mozna sie nacieszyc dziurawa droga, zapadla wsia, bo straznicy graniczni i lesnicy nie sa tak zajadli na namiotowych turystow jak w bieszczadach.. a nie tak bardzo duzo trzeba odbic z trasy w bieszczady zeby tamte rejony nawiedzic :) no i mozna potem jechac przez pogorze przemyskie ktore tez uwielbiam :)

problem jedynie taki ze pare razy zdazylo mi sie ze tak mi sie spodobala ta "droga' ze w bieszczady nie dotarlam wcale na wysokosci birczy , kalwarii paclawskiej czy arlamowa przeznaczony na wyjazd czas wzial i sie skonczyl
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

prowydnyk chaszczowy Awatar Browar
    Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    Kraków

No to mamy podobne klimaty,Stare Brusno uber alles!
    Pozdrav

Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

to jedno z moich ulubionych :) cerkiewka i sklepik na rogu gdzie juz 3 razy postawili mi piwo konkurowac moze tylko wolka zmijowska :D

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)