...długi ... koza jada tez gotowane.. wogle to zjada wszystko.. nawet namioty
...długi ... koza jada tez gotowane.. wogle to zjada wszystko.. nawet namioty
Ja wolę golonkę, pieczonego baranka, serek od Nikosa, domowe piwko i nalewki.
Jeżeli koza to też lubi, to mogę być jej kamratem.
Pozdrawiam
Długi
...to Ci jaką nagonie... ino baca wypuści na łąke ... póki co jagnięcinka świeża to i cza by już ogień rozpalać i ruszt szykować..
Ano, ano...
Marcin
Ja tak tylko przez przekorę, latem zbieram całe pęki aromatycznej lebiodki. Potem do sosów i zimowego krupniku.. mniam. Baranka przed przypiekaniem też dobrze jest natrzeć ziołami. Dla miłośników świeżej zieleniny mogę polecić ostrożeń warzywny. Nie tak popularny jak mniszek czy pokrzywa.
Smacznego
Długi
Zapomnieliście o mojej ulubionej zupie. Szczawiowa to jest to!
..ze szczawiem to jest tak.. "co za dużo, to niezdrowo"
...ja polecam korzeń łopianu...ale to na jesień...
Niebawem to wszystko wyjecie z tych łąk, krzaków i chaszczy...
...polecę Was parkowcą na wypas kontrolowany...
Marcin
cytat z jednego z portali internetowych... czyżby korporacje farmaceutyczne miały aż taki wpływ? Co prawda tu chodzi o Wielką Brytanię a nie o Bieszczady.. ale skoro Unia jego mać sobie tak szaleje to czy i do nas nie trafi tałatajswto
Rumianek może na zawsze zniknąć z aptek.
Miliony Europejczyków nie będą mogły już legalnie kupować preparatów ziołowych. UE zakaże ich sprzedaży już w 2011 roku. Wyjątkiem będzie niewielka liczba środków na „łagodne" dolegliwości.
Tymczasem jak wynika z ostatnich badań regularnie z porad zielarzy korzysta 6 mln Brytyjczyków. Pracuje tam około 2,5 tys. wykwalifikowanych znawców ziół i chińskiej medycyny.
Teraz pacjenci używają produktów najwyższej jakości ale po wprowadzeniu zakazu ziołolecznictwo zdominuje czarny rynek - powiedziała dr Ann Walker.
Które ziółko (niekoniecznie bieszczadzkie) pomaga na niedoczynność wątroby?
To nie to, co myślicie![]()
Ostatnio edytowane przez Marcowy ; 28-03-2010 o 13:41
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)