Pokaż wyniki od 1 do 10 z 46

Wątek: Podwojna przerywana linia

Mieszany widok

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

Domyślnie Odp: Podwojna przerywana linia

no tak... ale wydaje mi sie ze robiac mape robi sie ja tak zeby ten kto ja kupi wiedzial co te dziwne znaczki znacza.. to ze osobnik robiacy mape wie to jasne ale chyba nie o to w mapie chodzi, zeby tylko on wiedzial. Albo sie myle?? no bo jednak po cos zamieszcza sie na mapach oznaczenia, ktora kreska oznacza droge a ktora rzeke

michal, i calkiem nie rozumiem o co chodzi ci z kublem zimnej wody i z ziomem...
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

Bieszczadnik
    Forumowicz Roku 2008
    Awatar Derty
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    z lasu

Cytat Zamieszczone przez buba Zobacz posta
    no tak... ale wydaje mi sie ze robiac mape robi sie ja tak zeby ten kto ja kupi wiedzial co te dziwne znaczki znacza.. to ze osobnik robiacy mape wie to jasne ale chyba nie o to w mapie chodzi, zeby tylko on wiedzial. Albo sie myle?? no bo jednak po cos zamieszcza sie na mapach oznaczenia, ktora kreska oznacza droge a ktora rzeke
    Właśnie - brak opisu znaku topograficznego to zwyczajnie błąd autora mapy. To MUSI BYĆ w legendzie, bo nie każdy ma ukończoną geografię

Derty
    Rano robimy nic. Lubimy to robić (Z Bertranda, 2011)

właśnie, wziąłby człowiek amunicję
    eksportową śliwowicję
    drzwi opatrzyłby w inskrypcję:
    "przedsięwzięto ekspedycję" (MamciaDwaChmiele,2012)

Bieszczadnik Awatar joorg
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Krosno

Cytat Zamieszczone przez Derty Zobacz posta
    Właśnie - brak opisu znaku topograficznego to zwyczajnie błąd autora mapy. To MUSI BYĆ w legendzie, bo nie każdy ma ukończoną geografię

Derty
    Nie sądzę ,że to jest błąd, na "innych" mapach podwójna przerywana w ogóle nie jest zaznaczona, a może lepiej było nie umieszczać tego oznaczenia na tej mapie ??, to by nie było dyskusji.....Mapy tworzy się na różnych "podkładach" (wojskowych , leśnych , geodezyjnych ..itp), czym dokładniejszy "podkład " tym więcej szczegółów. np. WIG-i z lat 1936 - ..38 też mają "podwójne przerywane" i wcale w legendzie nie są opisane ,mimo że są mapami wojskowymi .... a może to tajemnica wojskowa ????
    ps.Dla wyjaśnienia nic nie pozostaje ,jak osobiście sprawdzić w terenie .
    "dosyć często rozważam co jest warte me życie?...tam na dole zostało wszystko to co cię męczy ,patrząc z góry w około - świat wydaje się lepszy.."
    Pozdrawiam Janusz

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)