Stakcin to miasteczka ~15/20km na pd w lini prostej od Balnicy. Jeszcze za Vodna Nadrz Starina.
Fajna wiata? Ba! Wspomniałem o jednej już wcześniej. Teraz postaram się ją umiejscowić na mapie:
Z Przełęczy nad Roztokami (przejście graniczne) idzie na Slowację niebieski szlak. My idziemy nim :D W pewnym momencie zakręca na wschód w miejscu opisanym na mapie (Ruske) my schodzimy ze szlaku w prawo (SW) i tak na oko (wg mapy) 10-15minut...
KURKA!
Nie jestem w stanie teraz powiedzieć gdzie to było, ale wskazałem jakiś punkt na mapie, który może być tym, o czym myślę ;(
Jak ktoś trafi tam przede mną, niech da znać!
A co tam znajdziecie?
-parter: ława i siedziska. sciany nie sa całe zakryte.
-pieterko: przez wycietą dziure w suficie wchodzi sie na "poddasze" wyłożone (w 2002) wykladzina. spalismy tam w 6 + plecaki. (chyba wiecej osob nie jest tam wskazane)
-okolica: bezpośrednio przy wiacie jest krąg ogniskowy (taki prowizoryczny, ale w wyraźnie wyznaczonym miejscu). kilka/kilkanaście metrów obok jest budka z zamykanymi drzwiczkami a w niej zrodelko z lodowatą, czyściutką wodą! mniam mniam.
Możliwe, ze w marcu poszwedam się po tej stronie granicy i napisze co gdzie i jak. W sumie chciałbym chyba 4 razy przekroczyć granicen (taka zygzakowata trasa), chyba ze zbankrytuje przez jakieś kwity od SG (dziś dzwoniłem do SG Wetlina. pan był b.miły i poinformował mnie o wysokosci mandatów: 20-500zł za nielegalne przekroczenie granicy. stawek slowackich nie znal :P pan naprawde bardzo bardzo mily i uprzejmy!!)
ps. moja pierwotna trasa wciąż ewoluuje. nie wiem co na to moj kompan :P
chyba mi zabraknie czasu na wszystko.. :P
Zakładki