MAM! (chyba..:P)
Spotkałem się wczoraj w kinie z kolegą, który nosił mapę kiedy byliśmy w 2002 w Biesach.
Po rozmowie z nim stwierdzam, że wiata, o której pisałem jest nieco bliżej niż napisałem.
"Z Przełęczy nad Roztokami (przejście graniczne) idzie na Slowację niebieski szlak. My idziemy nim :D W pewnym momencie zakręca na wschód w miejscu opisanym na mapie (Ruske) my schodzimy ze szlaku w prawo (SW) i tak na oko (wg mapy) 10-15minut..."
Właściwy opis trasy:
Z Przełęczy nad Roztokami idziemy dogą (na południe) wzdłuż której jest niebieski szlak. W miejscu na mapie oznaczonym "(Ruske)" stykają się 2 drogi. Jedna z nich to ta, po której idzie niebieski szlak (odbija na wschód), a druga (bez szlaku) odbija na południowy zachód w stronę Vodna Nadrz Starina.
Na ww rozstaju dróg jest tablica informacyjna z odległością w km lub w h do CISNA (PL).
I to właśnie przy tej tablicy gdzieś jest wiata.
Piszę "gdzieś", bo nie wiem, czy 5m, czy 25m.. Ale na bank jak będziesz przy tablicy, to wiate masz pod nosem!
Mam nadzieję, że dobrze wskazałem trasę :D
Jestem z siebie dumny, ze spytałem kolegę :D
Ze też zapomniałem o tej tablicy!! - tylko dzięki niej wiedzieliśmy gdzie jest POLSKA :P - wtedy byliśmy troszkę zdezorientowani :P
(na mojej mapie tablica jest oznaczona:)

Odpowiedz z cytatem