... a Wojtek posuwa dalej . Dzisiaj jest w Glebocku nad jeziorem Glębokim. (jest takie na mapie - sprawdzilem). A niech mu sprzyja (pogoda) i swieci (gwiazdka pomyslonosci)
... a Wojtek posuwa dalej . Dzisiaj jest w Glebocku nad jeziorem Glębokim. (jest takie na mapie - sprawdzilem). A niech mu sprzyja (pogoda) i swieci (gwiazdka pomyslonosci)
dziesiejszy sms od Wojtka cytuję: Pozdrawiam z granicy Warmii i Mazur.Pogoda nie sprzyja dziś wędrowaniubo bardzo gorąco i duszno.
wędruję dziś do Moltajn.Pozdrawiam. Wojtek Różycki
W imieniu Wojtka przekazuję wszystkim forumkom pozdrowienia z Wizajn.
Od dzisiaj Wojtek wykręca na południe. Patrząc na mapę bedzie miał z górki.
Czy naprawdę z górki ?
W każdym razie, z każdym dniem bliżej Biesów
Pozdrawiam Wojtka!Z tym "z górki i pod górkę"jest różnie.Znam miejsce w Bieszczadach,gdzie pod ewidentną górę wtacza się samo autko(bez wspomagania)!
WUKA
www.wukowiersze.pl
ech...wschodnia granica...moze i z gorki.. ale tam tez najlatwiej zabladzic, nadlozyc drogi, pojsc naokolo, zapasc na kilka dni w zapadlej wsi..ciezko isc wschodnia granica wedlug ustalonego planu.. tam by mozna zrobic kilka tysiecy kilometrow i wciaz by malo :D
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "
na wiecznych wagarach od życia...
-> Buba
Widzę że też jesteś pasjonatką "wschodniej ściany".Ostatnich 5 wakacji rodzinnie tam się plątałem.Tak sobie w tym roku coś próbowałem zaplanować na zachodzie,ale już mnie ściąga na wschód...Wojtkowi zazdroszczę-rzut okiem od Wiżajn są Góry Kapinielis,ciekawe czy tam zajdzie,niewielu je widziało.Suwalszczyzna,Podlasie,Polesie,Wołyń,Roztocze,B ieszczad-przed nim sam miód.
Pozdrav
gory kapinielis??? gdzie one dokladnie sa?? nigdy nie spotkalam sie z ta nazwa.
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "
masz na mysli moze te wzniesienia ok. 200m w okolicach sudawskiego czy ejszeryszek?? czy raczej na poludnie tak gdzie gora rowelska?? bardzo ladnie sie nazywaja :D
choc z suwalskiego najbardziej gorski wydawal mi sie widok idac z bachanowa w strone wodzilek :) zupelnie jak gdzies w niskim :)))
-> Buba
Na wschód od Sudawskich,na północ od Krejwian.
Pozdrav
gdzies w okolicy jeziora grauzyny?? ruin folwarku skombobole?? te gorki sa tak oznaczone na jakiejs mapie czy ludzie tak na nie mowia??
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)