Po zrobieniu tej fotki wlazłem do środka by zobaczyć smolarzy i drwali pijących piwo (oczywiście oczyma wyobraźni). W środku pusto i cisza jak makiem zasiał. Poutykałem trochę w środku szukając jakiegoś żywego ducha. Po chwili zjawił się miły pan pytając czego tu szukam. Pogadaliśmy trochę. Pan okazał się ślusarzem wymieniającym zamki w drzwiach wejściowych. I oto co mi powiedział: "Kazali mi zamki zmienić. Poprzednicy coś tam nawywijali i uciekli. Jutro będzie przekazanie kluczy nowym opiekunom. No i wreszcie nazwa zostanie zmieniona znowu na Pulpit i możliwe, że już w te wakacje. Bo w zasadzie panie komu do jasnej cholery ten Pulpit przeszkadzał do ku....wy jasnej". I tyle - myślę, że pan nie kłamał bo i po co. No chyba, żeby namieszać turyście w głowie - a niech se chłop myśli, że bedzie Pulpit, a go nie bedzie. Nie ma wyjścia tylko należy obserwować miejsce i wtedy przekonam się ja i Wy czy facet mówił prawdę i czy nazwa faktycznie zostanie zmieniona. Byłem tam dokładnie 9 sierpnia o godzinie 15.04.12 - hehe - tak z dokładnością. Pozdrawiam wszystkich![]()
Zakładki