Pokaż wyniki od 1 do 10 z 75

Wątek: Kremenaros. Powtórka z rozrywki.

Widok wątkowy

Bieszczadnik Awatar Barnaba
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Festung Posen

Exclamation Odp: Kremenaros. Powtórka z rozrywki.

Naczytałem się o tym schronisku. Trochę dobrego, trochę złego, lubię mieć jednak swoją własną opinię. Postanowiłem więc tam zanocować. i tak
    1. Nie syf tylko burdel!
    2. Po bardzo męczącej dla mnie, wręcz wyniszczającej trasie (długa i w beznadziejnej pogodzie) nie powinienem mieć problemów z nocowaniem. Zaszedłem więc do Krememnarosa. Mówię że chciałbym kimać. Babka w barze mówi, że jest miejsce na wyrze, w pokoju 3 osobowym, ale są już tam 2 kobiety. Poinformowała mnie o tym, i pytająco gapi się na mnie. Więc wykrztusiłem resztki poczucia humoru, i zażartowałem:
    - no ok, ale czy młode?
    Żart został dobrze przyjęty (poczucie humoru personelu!!!), kobieta mi mówi, że musi zapytać tych dziewczyn, "czy one mnie chcą". Po chwili wraca z nietęgą miną i mówi
    -"one nie chcą". Wezbrała się we mnie agresja, poirytowany ciągnę więc dialog:
    - to jest k.. schronisko, czy hotel? Ku mojemu zdziwieniu, kobitka nie zastanawiała się co zrobić z umęczonym turystą (w mojej postaci), tylko frapowała się jak wyegzekwować od wygodnickich panienek kasę za trzecie, niewnykorzystane, a jednocześnie zajmowane wyro.
    Ok, zmęczony, chętnie walnąłem się na materacu. Wizyta w prysznicu- ok, bywało gorzej, woda ciepła leci po odkręceniu tej zimnej ale nie stanowi to dla mnie bariery nie do przejścia.
    Zapytałem obsługę czy jest jakieś miejsce gdzie można buty wysuszyć- w schronisku była temperatura zbliżona do tej na zewnątrz, a cały dzień mokłem. Facet zza baru chyba nie wiedział co to znaczy wysuszyć buty, bo spojrzał na mnie tak tępym wzrokiem że szybko zmieniłem temat.
    Kolejne zdziwienie:
    Zapragnąłem żura z zajazdu, więc mówię że idę. Facet mi na to, że on zamknie plecak w pomieszczeniu. Nie świadczy to o schronisku negatywnie, ale wynika nauka że do UG (a za parę lat pewnie i dalej) napłynie z turystami cała masa szlamu, złodziei, krętaczy i innych takich. Skończą się czasy że nie będziemy się martwić o buty zostawione przed schroniskiem....
    Wróciłem z zajazdu, najedzony w lepszym humorze. Kładę się w śpiworze i tu..... okazuje się że BANDA CIULóW PAńSKICH nie korzysta do imprezowania z knajpy w budynku obok. Robią totalny hałas. Jebs, co chwila trzaskają drzwi, bieganie po korytarzu, jakieś wyznania miłosne przy stoliku z czajnikiem tuż obok. Znów jebs drzwiami.
    Na prawdę, życie nauczyło mnie zasypiać w wielu niekomfortowych pozycjach miejscach okolicznościach, po tej trasie (dochodziłem do siebie jeszcze cały następny dzień), winku w zajeździe, i piwku w Kremenarosie, no nie dało się zasnąć.

Drodzy Państwo, może to sytuacja tylko w sezonie. Z relacji Docza nie było aż tak źle. Sam nie wiem. Dla mnie burdel- ot co.

Dla porównania:
    W Kremenarosie za "glebę" wołali ode mnie 13 zł, za co miałem prysznic, kawałek materacu. Nie miałem za to warunków do snu, nie było jak choć trochę podsuszyć buty, nie było "klimatu".
    W Kolibie, gdzie nocuję tak często jak tylko się da, gleba kosztuje dychę, w cenie jest wszystko to co jest w Kremenarosie, jest też gdzie wysuszyć buty. Od biedy warunki do snu też są, ale człowiek tak słucha gry na gitarze, że mimo zmęczenia żal zasnąć- lepsze to niż trzaskanie drzwiami.

Podsumowując- dołączam do tych co mają negatywne zdanie o Kremenarosie.
    Resztę nocy spędziłem na łące naprzeciwko Goprowców- i było mi dobrze.
    Ostatnio edytowane przez Barnaba ; 25-08-2007 o 22:10
    https://bieszczady.guide- Że przewodnik napisałem i że ludzi uszczęśliwiam. A co!

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)