Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 35

Wątek: Jaki operator

Bieszczadnik Awatar wojtek legionowo
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    legionowo

Domyślnie Odp: Jaki operator

O widzę że wielu osobom wzieło się na wspominki jak to dawniej się jeżdziło w te nasze górki bez telefonów bez netu w kibelkach jako salonkach i gdzie te czasy no gdzie.
    Dzisiaj jadąc w Bieszczady muszę mieć telefon służbowy a na dłuższy wyjazd również laptop cóż czasami się zdarza że połączenie jest za pośrednictwem operatorów Ukraińskich bądż Słowackich ale to już problem firmy.
    Wojtek legionowo

Bieszczadnik Awatar MF
    Na forum od
    11.2004

Cytat Zamieszczone przez Marcowy Zobacz posta
    Na Wetlińskiej włączali mi się na zmianę Ukraińcy ze Słowakami.
    Kiedyś koło Chatki Puchatka sprawdzałem z ciekawości, jakie sieci telefon złapie. Znalazło mi 9 operatorów, w tym węgierski Vodafone HU.

Je jeszcze tak zapytam po co internet w kom w bieszczadach bo tego to wogole nie zrozumie :P
    bieszczadzkagaleria:
    www.rudak-galeria.pl

lucyna
    Guest

Proszę odpowiedz mi na pytanie. Czy Bieszczady różnią się od innych regionów?

Bieszczadnik
    Na forum od
    05.2004

Po co internet? Choćby po to żeby poczytać coś o miejscach które planuje się odwiedzić następnego dnia. I nie mówię o tym żeby nosić z sobą laptopa, ale czemu nie skorzystać z komórki skoro i tak jest w kieszeni. Pozdrawiam.

Bieszczadnik Awatar chris
    Na forum od
    11.2004
    Rodem z
    Kristiansand i ... ;)

Cytat Zamieszczone przez eldoopa Zobacz posta
    Je jeszcze tak zapytam po co internet w kom w bieszczadach bo tego to wogole nie zrozumie :P
    Po co w ogóle "prund" ;-) (prąd) w tych Bieszczadach, nie? itp...

Poeta Roku 2010
    Poeta Roku 2009
    Poeta Roku 2008

Awatar WUKA
    Na forum od
    07.2006
    Rodem z
    Toruń

Jak to po co?Do herbaty!

Bieszczadnik
    Na forum od
    10.2006
    Rodem z
    Burzyn

Cytat Zamieszczone przez wojtek legionowo Zobacz posta
    O widzę że wielu osobom wzieło się na wspominki jak to dawniej się jeżdziło w te nasze górki bez telefonów bez netu w kibelkach jako salonkach i gdzie te czasy no gdzie.
    Dzisiaj jadąc w Bieszczady muszę mieć telefon służbowy a na dłuższy wyjazd również laptop cóż czasami się zdarza że połączenie jest za pośrednictwem operatorów Ukraińskich bądż Słowackich ale to już problem firmy.
    A no właśnie.
    Chyba nikt nie zdaje sobie do końca sprawy z tego, że obecność nadajników różnych operatorów tel. komórkowej w Bieszczadach wnosi o wiele większe skutki uboczne dla tego regionu niż np. podnoszona tu kiedyś kwestia rozwijającej się zabudowy.

Nie chodziło mi o to: po co internet w bieszczadach? Nie rozumiem i nie pojmuje po co jechać ponoć w te dzikie bieszczady i czytać coś z internetu!?! nawet jezeli są to inf o miejscach które zamierzam zwiedzić.Nie jestem przeciwnikiem internetu bo sam z niego korzystam dość często a wypady w biesy traktuje jako odskocznie od tego wszystkiego, praktycznie nie chodzę po szlakach jedynie tych mniej uczęszczanych, nie jestem odludkiem i nie alienuje sie od ludzi bo wieczorami lubie iść np do Siekierki kiedy jestem w poblizu poznać jakiś ciekawych ludzi wypić z nimi a rano chwycić mapę i ruszyć przed siebie. Widziałem tu na forum jakieś takie zdjęcie jak ktos siedział z laptopem w lesie na zwalonym drzewie, sory ale jest to dla mnie troche, lekko mówiąc DZIWNE I NIEPOJETE.

PS. Nie wiem czy moja komórka ma internet :/
    bieszczadzkagaleria:
    www.rudak-galeria.pl

lucyna
    Guest

Tak ale to jest Twoje subiektywne odczucie. Ktoś kto korzysta z tej formy łączności ze światem ma jakieś swoje powody. Dostęp do internetu w górach dla mnie jest niezbędny.
    Laptop jest trochę nieporęczny w górach. Korzystanie z niego jest niewygodne. Znacznie lepszym rozwiązaniem są komunikatory. Małe, poręczne, istnieje możliwość komunikacji internetowej.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)