Strona 1 z 7 1 2 3 4 5 6 7 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 67

Wątek: Choceń

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

Domyślnie Choceń

jak wygladaja tereny nieistniejacej wsi chocen?? z map wynika ze stoi tam jakas wiata. Czy sa tam jakies zabudowania, czy jest dziko i pusto czy wlasnie buduje sie osiedle domkow letniskowych. Czy jest tam dobre miejsce na namiot czy akurat jacys mundurowi ulubili je sobie zeby odlawiac turystow? dzieki za jakies informacje.
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

Bieszczadnik Awatar Anyczka20
    Na forum od
    12.2004
    Rodem z
    Sanok / Dublin

Domyślnie Odp: chocen

Matko...ile pytań na raz Buba po prostu jedź...jesteś spontaniczna przecież ;-) Wiatka jest, troche licha, pozatym miejsce na biwak w sam raz
    "Przechodź spokojnie przez hałas i pośpiech i pamiętaj,
    Jaki spokój można znaleźć w ciszy.
    Unikaj głośnych i napastliwych, są udręką ducha ..."

www.anyczka20.fotosik.pl
    www.youtube.com/Anyczka24

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

Domyślnie Odp: Chocen

aha, wlasnie taka odpowiedz mnie cieszy bardzo :) dzieki anyczka!!!

pytam po prostu po zlym doswiadczeniu z zeszlorocznym stebnikiem- naopowiadalam znajomym o klimatycznej opuszczonej dolinie i zabralam w ulubione miejsce biwakowe sprzed 6 lat.. zastalam miejsce ogrodzone, z altanka i wykoszona trawa... z laki obok wyprosil nas wlasciciel bo ponoc "private" . Bylo nam troche przykro..
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

Bieszczadnik Awatar Anyczka20
    Na forum od
    12.2004
    Rodem z
    Sanok / Dublin

Spoko, na Choceniu Ci to nie grozi, chyba że coś się zmieni w ciagu miesiąca...
    "Przechodź spokojnie przez hałas i pośpiech i pamiętaj,
    Jaki spokój można znaleźć w ciszy.
    Unikaj głośnych i napastliwych, są udręką ducha ..."

www.anyczka20.fotosik.pl
    www.youtube.com/Anyczka24

Bieszczadnik Awatar Piotr
    Na forum od
    09.2002

Cytat Zamieszczone przez buba Zobacz posta
    jak wygladaja tereny nieistniejacej wsi chocen??
    Nie wiem na ile jest to obecnie aktualne (nie śledziłem tematu), ale tereny wsi Choceń nabyli parę lat temu Amerykanie. Miały tam być cuda-mecyje, odbudowana wioska w przedwojennym kształcie, cerkiew, chałupy bojkowskie, etc. Czy koncepcja się rypła czy nadal ktoś coś myśli w tym kierunku - tego nie wiem, bo o tym mówiło się coś koło roku 2002-2003. Ci sami ludzie (małżeństwo) mieli coś działać również z Cisowcem (jakaś szkoła letnia cy cuś).
    Piotr
    Twoje Bieszczady - przewodnik po regionie
    Komańcza i okolice - serwis turystyczny

Ekspert Roku 2008 Awatar Jabol
    Na forum od
    12.2004
    Rodem z
    Stamtąd

http://www.gcnowiny.pl/apps/pbcs.dll...CZADY/70326049 -ot,takie "cóś" w w temacie... Byłem tam niedawno, ale wybiorę się znów nacieszyc oczy zanim zaczną zmieniać to miejsce...
    Ostatnio edytowane przez Jabol ; 27-03-2007 o 08:33
    ...jeno być niewidzialny jak Ten co mnie stworzył

lucyna
    Guest

Znakomity projekt. Sądzę, że ma szanse na realizację. Przepiękne tereny, szczególnie polecam osobom zainteresowanym turystyką przyrodniczą. W tej okolicy będą realizowane programy związane z turystyką zrównoważoną. Tzn. te rereny będą odwiedzane nawet dość często przez turystów ale zwsze w taki sposób aby przyroda nie doznała uszczerbku. W sobotę będę tam na szkoleniu w ramach realizacji projektu mojego kolegi koordynatora m.in PAN Parksu związanego z powstaniem produktu turystycznego, przyrodniczego Dzika Przyroda. Będziemy usiłować obserwować żubry znajdujące się w okolicy. W Nowosiólkach powstanie nowa ścieżka przyrodnicza. Produkt jest rozwojowy i być może obejmie też troszeczkę dalsze okolice tej miejscowości. Ponad to kolega pisze przewodnik po miejscach atrakcyjnych przyrodniczo więc Choceń zostanie promowany. Co najważniejsze obsługą tych imprez będą zajmować się biolodzy, (ja z kilkoma przewodnikami specjalizującymi się w oprowadzaniu po ścieżkach przyrodniczych jestem na doczepkę) więc mamy gwarancję, że presja antropogeniczna na te tereny spowodowana ruchem turystycznym będzie minimalizowana.
    Ostatnio edytowane przez lucyna ; 27-03-2007 o 09:25

prowydnyk chaszczowy Awatar Browar
    Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    Kraków

Lucynko(jęczę),możesz po ludzkiemu??...
    Pozdrav

lucyna
    Guest

Browarku dla pifka wszystko. Jedź tam słonko, bo warto. Sorry piszę prace na temat produktu turystycznego i ostro walczę na 321 z paranoikami więc nie dziw się, że mi odbija.

Bieszczadnik Awatar DUCHPRZESZŁOŚCI
    Na forum od
    10.2006
    Rodem z
    z brzozowego gaju na Podlasiu, obecnie piaski mazowieckie

Nie wiem o co w tym wszystkim biega, ale myślę, że o pieniądze. Ja to widzę, że ktoś chce sobie zrobić prywatny skansen. A może rezerwat. Przecie amerykańce autochtonów pozamykali. To może i w Polsce, się znajdą chętni.
    Pozdrawiam
    DUCHPRZESZŁOŚCI

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Zakładki

Zakładki

Uprawnienia umieszczania postów