Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 7 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 67

Wątek: Choceń

Mieszany widok

lucyna
    Guest

Domyślnie Odp: Chocen

Tak, zawsze chodzi o pieniądze. Niedlugo z pieniędzy unijnnych na turystykę zostanie przeznaczonych miliard euro dla polskiej turystyki. Pozyskiwanych poprzez projekty społeczne i stricto biznesowe. Te wszystkie szkolenia zarówno w projekcie realizowanym przez PROT turystyka wspólna sprawa jak i przez Podkarpacką Akademię Przedsiębiorczości-ruszamy z drugim projektem wschód biznesu, Fundację Bieszczadzką są przygotowanim do tego. Mam nadzieję, że część tych pieniędzy trafi w Bieszczady.

prowydnyk chaszczowy Awatar Browar
    Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    Kraków

->Lucyna
    No cóż,co do 321 to żałuję trochę że zapodałem link,ale z drugiej strony przejęłaś pałeczkę,mnie się już nie chce ich czytać ;-)
    Pozdrav

lucyna
    Guest

Wróciłam z gór, wędrowaliśmy, a raczej chaszczowaliśmy w poszukiwaniu śladów żubrów. Jest ich pełno. Choceń i okolice są przemalownicze, wróciłam zauroczona. Polecam. Rozmawialiśmy o tym projekcie właścicielki tej ziemi. Moim zdaniem bardzo dobry. Nie chce budować wioski skansenowej ale ekomuzeum.

prowydnyk chaszczowy Awatar Browar
    Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    Kraków

Pozdrav

lucyna
    Guest

I o to chodziło. Warto tam pojechać, szczególnie jesienią. Grzybodajna okolica, a i na jakiegoś misia co obżarł się muchomorów można trafić.

Administrator Awatar leszczu
    Na forum od
    10.2004
    Rodem z
    Lesko, Poland

Kilka foteczek z tamtych rejonów :))
    Wiosenka 2007
    Załączone obrazki Załączone obrazki
    Made in BIESZCZADY obecnie Lesko sercem Lutowiska

lucyna
    Guest

Dziękuję za fotograficzną relację. Mogę prosić o więcej zdjęć z wędrówki śladami żubrzych kup.

Ekspert Roku 2011
    Ekspert Roku 2010
    Forumowicz Roku 2009
    Awatar marcins
    Na forum od
    12.2005
    Rodem z
    Lesko/Rabe

W tym roku w Nadleśnictwie Baligród obudowaliśmy studnie, żeby nic i nikt do nich nie wpadał. Pewnie po świętach uda się zamontować tablice w tym jedną z mapą Chocenia, tak, żeby każdy mógł połazić i poszukać pozostałości domów, piwnic itp. Złom z cerkwiska i nie tylko zabraliśmy, bo zaczęli rozkradać. W tamtym roku uprzatnęliśmy trochę teren i odsłoniliśmy stare drzewa owocowe. Kto ostatnio był to wie jak to wygląda. Kilka fotek i krótki opis dałem na stronie nadleśnictwa:

http://www.krosno.lasy.gov.pl/strony/1/i/1030.php
    Marcin

Bieszczadnik Awatar Piotr
    Na forum od
    09.2002

Cytat Zamieszczone przez Marcin Scelina Zobacz posta
    W tym roku w Nadleśnictwie Baligród obudowaliśmy studnie, żeby nic i nikt do nich nie wpadał.
    W ubiegłym - a przynajmniej większość w ubiegłym. Trochę to średni widok - ale co poradzić, konieczność. Za jakiś czas się wyrówna - teraz "śmierdzi" niestety nowością i te obudowania pasują do starej wsi jak pięść do nosa. Nie mniej duzo dobrego tam zrobiliście (Nadl., harcerze, inni).
    Mnie natomiast najbardziej niepokoi ten plac na początku doliny - czy aby on nie ma służyć pod autokary między innymi? Grupy Bieszczady i inne na nogach tam nie pójdą, droge ze Średniego też poprawiono - bez asfaltu ewentualne autokary jednak i tak zniszczą ją bardzo szybko. Nie żeby mi to przeszkadzało - ale tak jakoś z autokarami to już nie będzie ten Choceń.
    Piotr
    Twoje Bieszczady - przewodnik po regionie
    Komańcza i okolice - serwis turystyczny

Ekspert Roku 2011
    Ekspert Roku 2010
    Forumowicz Roku 2009
    Awatar marcins
    Na forum od
    12.2005
    Rodem z
    Lesko/Rabe

W tamtym roku były dane tylko tymczasowe barierki, bo ktoś się potknął łażąc po Choceniu o dół po studni. W lutym każdą studnię obudowano "starym" drewnem z rozbiurki jakiejś chałupy. Zgadzam sie z Tobą, że nie bardzo to pasuje do starej wsi, ale lepsze to niż ma ktoś występować do Nadleśnictwa o odszkodowanie za połamane kończyny lub stłuczone inne członki.

Propo drogi i placu powyżej to niestety, ale nie była ona wybudowana pod kątem udostępnienia Chocenia zwiedzającym, ale wywózki drewna z przebudowywanych sośnin z zachodnich stoków Gabrowewego Wierchu. Autokarem i tak na górę nie wjedzie.

Grupa Bieszczady to niestety problem, na razie Choceń omijają. Może na drodze ze Średniego stanie kiedyś szlaban. W każdym bądź razie jest pomysł na zablokowanie drogi w miejscu, gdzie biegnie ona tym stromym zboczem porośnietym grabem, tak, żeby autem terenowym nie można było przejechać.
    Ostatnio edytowane przez marcins ; 10-03-2008 o 15:22
    Marcin

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Uprawnienia umieszczania postów