Piskal nie wiem, gdzie Ty wypatrzyłeś tu Wyspę Skalistą, ale to nie to
![]()
Piskal nie wiem, gdzie Ty wypatrzyłeś tu Wyspę Skalistą, ale to nie to
![]()
Marcin
To chyba tam, gdzie bóbr budowniczy machnął tamę z betonowym przepustem i wygryzł płaskorzeźbę na drewnianej desce :)
Ostatnio edytowane przez sir Bazyl ; 21-06-2010 o 23:04 Powód: dokleiłem rzut poziomy widoku
"Rozum mówi nie raz: nie idź, a coś ciągnie nieprzeparcie i tylko słaby nie ulega; każdy z nas ma chwile lekkomyślności, którym zawdzięcza najpiękniejsze przeżycia." W. Krygowski
Ano, to właśnie tam. Gratulacje dla Bazyla.
Marcin
Nim Bazyl zada kolejne puzzle podam rozwiazanie do moich. Rzut przedstawia widok polany na szczycie Durnej.
pzd. kamil
------------------------
http://www.openbsd.org
Ponieważ wpłynęło do mnie na priva zażalenie, że coś nie tak z załącznikiem, wyjaśniam iż taki miał po prostu być. Nie jest to oczywiście rzut fragmentu ortofoto lecz zwykłej mapy z dawnych czasów. Uwagę moją przykuła nazwa szybu i stąd pomysł by wkleić właśnie w tej formie zagadkę. Ale czego sie nie robi dla forumowej braci (i siostrzy
) - mniej więcej te okolice z góry widziane:
"Rozum mówi nie raz: nie idź, a coś ciągnie nieprzeparcie i tylko słaby nie ulega; każdy z nas ma chwile lekkomyślności, którym zawdzięcza najpiękniejsze przeżycia." W. Krygowski
Po IIWŚ prowadzono na tym obszarze górniczym odwierty surowcowe,ale bez sukcesu.Zostało tylko kilka zabezpieczonych otworów,większość zlikwidowano.Czy istnieją jakieś pozostałości po Paulu i Stefanie? Szperałeś w okolicy?
Pozdrav
Ciągle w planach :) . Na mapie Compassu jest tam zaznaczona "lina" biegnąca od rzeki po dział przez "teren dawnego wydobywania ropy naftowej". Ciekawe czy jeszcze tam wisi i do czego służyła (dźwig jakiś?). Może ktos coś więcej wie i się z nami podzieli informacjami? I dlaczego Paul obok swojsko brzmiącego Stefana?
Skoro nikt się nie kwapi, to takie niezbyt trudne zapodam:
Od tych polan dwie drogi w dół prowadzą do doliny.Ciekawa to dolina skoro przed wojną aż trzy domy myśliwskie w niej były.Jedną z dróg szlak niebieski prowadził.A teraz...ścieżki są,mozna zejść,tylko trzeba być czujnym jak pies podwójny.
Ostatnio edytowane przez Browar ; 23-06-2010 o 22:51
Pozdrav
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)