puzel2prim.jpg
No i w końcu się udało!
puzel2prim.jpg
No i w końcu się udało!
"Rozum mówi nie raz: nie idź, a coś ciągnie nieprzeparcie i tylko słaby nie ulega; każdy z nas ma chwile lekkomyślności, którym zawdzięcza najpiękniejsze przeżycia." W. Krygowski
Fiozin to ChoceńAle jaja
Pozdrav
Zgadza się, też mi się spodobało :)
A teraz z innej mapy:
puzel3.jpg
"Rozum mówi nie raz: nie idź, a coś ciągnie nieprzeparcie i tylko słaby nie ulega; każdy z nas ma chwile lekkomyślności, którym zawdzięcza najpiękniejsze przeżycia." W. Krygowski
Byłem na obu górach tylko raz, na Przysłupiu od parkingu, na Feliszówce od Sasowa, do tego mało co stamtąd pamiętam, wstydzę się.
Pozdrav
A ja mam te dwie boczne ciągle w planach - oczywiście zagadka rozszyfrowana bezbłędnie!
Na skanie widać na prawo od centrum cerkwisko oraz miejsce po gospodarstwie (przy drodze), całkiem po lewej w górę to przełęcz, pięknie widać wszystkie możliwe drogi, dawno nieuprawiane pola. Po jakiej wsi to miejsce?
Wszyscy chyba byli tam wielokrotnie![]()
Pozdrav
Do stu piorunów, denne te zagadki![]()
Jasne
Ale sedno jest w tym zdjęciu. To ten sam teren, max z lewej jest kawałek cerkwiska, natomiast po prawej jest takie kółko. Wiesz może co to?
Pozdrav
Leśniczy z Polanek, mówił że to jest grodzisko, a w Rewaszu piszą: "500 m na wschód od cerkwiska można odnaleźć dobrze zachowany rów w kształcie okręgu o średnicy ok. 43 m, który bardzo przypomina kręgi kultowe powstające na ziemiach słowiańskich we wczesnym średniowieczu".
Pozdrav
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)