Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Wątek: Regulamin BdPN

Bieszczadnik Awatar Michał
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Opole

Domyślnie Odp: Regulamin BdPN

Witaj Piotrze

Cytat Zamieszczone przez Piotr Zobacz posta
    Może przesadzam, ale i tak to tylko "wierzchołek" bo długo można by wyżywać się na nowym regulaminie.
    Tak z lubością przyglądam się jak pastwisz się nad kawałkiem literek pod nazwą regulamin. Sam piszesz, że to badziewie jest płynne jak nie przymierzając ... (to moja inter...).

Dobrze wiesz, że taki musiał zostać spisany jako formalny wymóg. Zlecono (co ja pierd..) nakazano jakowemuś szarakowi wybździź cuś, coby wierchuszce w ministerstwie ds nieruchomości zasobów naturalnych zrobić dobrze i coby odjeb... się od konserwatorów przyrody.

Ale spoko!!!

Tera se wrzasne

OD 1.01.2008 WCHODZI (raczej na pewno) NOWA USTAWA. MODYFIKUJE RÓWNIEŻ WIELE PUNKTÓW USTAWY O OCHRONIE PRZYRODY (część wchodzi w życie z chwilą ogłoszenia, czyli w tym roku - a regulamin bazuje na tejże ustawie) -
    koniec wrzasku

a tera ja:
    w dupie mam taki regulamin - a tak zapodany jak ta wersja z neta, to nawet nie nadaje się na sraj taśmę.
    I na 100% nie będę się do niego stosował - hehe, zobaczymy jak go rozpowszechnią, coby durny naród wiedział gdzie lezie i po kiego ch.. tam przylazuje.
    I tylko czekam z niecierpliwością jak parki narodowe rozliczą się z "ochrony środowiska" przed nową agencją.

Już sikam w gacie z radości

P.s.
    Dobra - i tak wiem z autopsji, że gówno z tego będzie. Szkoda tylko, że w potokach i rzekach bieszczadzkich.

Pozdrawiam

Botak Roku 2017 Awatar długi
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Sopot

Brakuje mi tu podpunktu: 15a. lista konserwatorów obrębów ochronnych wywieszona jest na Suchym Dębie.
    PROOOtestuję, u mnie, w Suchym Dębie ( niedaleko Gdańska ) nic wywiesić nie pozwolę, Ja i Wójt jesteśmy tego samego zdania.
    Michale, podziwiam celność i dosadność wypowiedzi. Nie wiem tylko co bardziej.
    Pozdrawiam nieobojętnych na głupotę
    Długi

Bieszczadnik Awatar Piotr
    Na forum od
    09.2002

Cytat Zamieszczone przez Michał Zobacz posta
    Dobrze wiesz, że taki musiał zostać spisany jako formalny wymóg.
    Wiem. Dlatego nie będę się więcej wyżywał, chyba że doczekamy poprawek.
    Mnie martwi jedynie to, że wśród turystów są ludzie (naprawdę są!), którzy chcą regulaminu przestrzegać a BdPN im to skutecznie uniemożliwia, produkując takiego gniota.
    Piotr
    Twoje Bieszczady - przewodnik po regionie
    Komańcza i okolice - serwis turystyczny

Ekspert Roku 2008 Awatar Jabol
    Na forum od
    12.2004
    Rodem z
    Stamtąd

A mądry prosty naród rosyjski uciskany raz to przez carów potem przez komuchów i mafię ma taka mądrą filozofię Jeśli cos jest zabronione, a sie bardzo tego chce- to znaczy że wolno
    ...jeno być niewidzialny jak Ten co mnie stworzył

prowydnyk chaszczowy Awatar Browar
    Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez Piotr Zobacz posta
    ...Mnie martwi jedynie to, że wśród turystów są ludzie (naprawdę są!), którzy chcą regulaminu przestrzegać ...
    Nie do wiary,gdzie ich mogę pooglądać??Takiego regulaminu?Zboczeńcy? ;-)
    Pozdrav

prowydnyk chaszczowy Awatar Browar
    Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez Jabol Zobacz posta
    A mądry prosty naród rosyjski uciskany raz to przez carów potem przez komuchów i mafię ma taka mądrą filozofię Jeśli cos jest zabronione, a sie bardzo tego chce- to znaczy że wolno
    My,jako naród też uciskany przez komuchów i mafię,mamy zadziwiająco podobną filozofię
    Pozdrav

a ja powtórze...wszystko można co nie można tylko z wolna i ostrożna

więc przerobcie regulamin na srajtaśme i wio w góry !!
    bieszczadzkagaleria:
    www.rudak-galeria.pl

lucyna
    Guest

Troszeczkę nie na temat ale nie mogę znaleźć wątku o parkingu na Przełęczy Wyżnej. BdPN nie tylko zmienił regulamin ale także wprowadził zmiany w gospodarstwach pomocniczych. Mamy nowego gospodarza parkingu na przełęczy. Wczoraj widziałam tam Jacka z Pod Caryńskiej. I co najważniejsze otwarte były toalety. Mam nadzieję, że skandaliczne sytuacje z ubieglego roku w tym nie powtórzą się.

Bieszczadnik Awatar Barnaba
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Festung Posen

Brawa dla przedmówców. Trzewia mi się wywracają i żebra trzeszczą z radości jak to wszystko czytam.
    Trochę a propos chęci Browara na podpatrzenie przykładnych turystów, a trochę OT:
    Jadę sobie z kumplem autem, w miejscu gdzie wszyscy zwykle jawnie pchają się, wciskają, wymuszają pierwszeństwo, generalnie kocioł na maksa przerywany od czasu do czasu przejazdem erki, która to już całkiem dezorientuje ludzi.... no nagle stanęły "miśki". Kierowcy speszeni, nie wiedzą co robić, jak tu zjechać a to na lewy, a to na prawy pas.... na to komentarz kumpla:
    - Patrz Barnaba, jak to k śmiesznie wygląda, jak ludzie nagle chcą jechać zgodnie z przepisami, i ni ch im to nie wychodzi.
    https://bieszczady.guide- Że przewodnik napisałem i że ludzi uszczęśliwiam. A co!

Cytat Zamieszczone przez lucyna Zobacz posta
    Troszeczkę nie na temat ale nie mogę znaleźć wątku o parkingu na Przełęczy Wyżnej. BdPN nie tylko zmienił regulamin ale także wprowadził zmiany w gospodarstwach pomocniczych. Mamy nowego gospodarza parkingu na przełęczy. Wczoraj widziałam tam Jacka z Pod Caryńskiej. I co najważniejsze otwarte były toalety. Mam nadzieję, że skandaliczne sytuacje z ubieglego roku w tym nie powtórzą się.
    Widzę tu małą nieścisłość bo właścicielem parkingu na przełęczy jest gmina Lutowiska a nie BdPN.

Zgadzam się z waszymi wypowiedziami ten regulamin to spis głupich wymysłów. Z tego co się zorientowałem to podobno psy niszczą szlai it po to wprowadzono ten zakaz (boki zrywać z tego argumentu)
    Ostatnio edytowane przez Wiśnia ; 24-05-2007 o 12:22

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)