Pokaż wyniki od 1 do 10 z 68

Wątek: Ukraina Karpaty Wsch. Mapy

Mieszany widok

Bieszczadnik
    Na forum od
    03.2011
    Rodem z
    Wrocław

Domyślnie Odp: Ukraina Karpaty Wsch. Mapy

Witaj Janusz! Kope lat!
    P.S. Mnie chodziło o te poprzednie mapy z wcześniejszej strony tego wątku. Tej, którą zalinkowałem to nawet nie mam pojęcia, czy gdzies można kupić.
    Co do jej szczegółowości - to jest znacznie lepsza od mojej starej mapy "Dimapu" G. Rodniańskich - przez "Dimapowską" mapę właśnie niepotrzebnie zmuszeni bylismy z żoną w 2010 roku zleźć do Borszy z ruin schroniska Puzdrele i nadrobić drogi, zamiast prosto do Comlex Turistic Borsa, gdzie mieliśmy kwaterkę i samochód, gdyż na w/w mapie "Dimapu" źle był zaznaczony szlak niebieskiego kółka - wg. niej zaczynał się na hali obok ruin schroniska - straciliśmy wtedy ok. godziny bezskutecznie poszukując jakiejkolwiek ścieżki w las; na tej nowej mapie widać, że nie mieliśmy szans szlaku odnaleźć, gdzyż nie schodzi on z bocznego grzbietu Rodniańskich do ruin schroniska, tylko biegnie prosto owym grzbietem na Buza Dealului...

Bieszczadnik Awatar joorg
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Krosno

Domyślnie Odp: Ukraina Karpaty Wsch. Mapy

Cytat Zamieszczone przez luki_ Zobacz posta
    Witaj Janusz! Kope lat!
    P.S. Mnie chodziło o te poprzednie mapy z wcześniejszej strony tego wątku. Tej, którą zalinkowałem to nawet nie mam pojęcia, czy gdzies można kupić.
    Co do jej szczegółowości - to jest znacznie lepsza od mojej starej mapy "Dimapu" G. Rodniańskich - przez "Dimapowską" mapę właśnie niepotrzebnie zmuszeni bylismy z żoną w 2010 roku zleźć do Borszy z ruin schroniska Puzdrele i nadrobić drogi, zamiast prosto do Comlex Turistic Borsa, gdzie mieliśmy kwaterkę i samochód, gdyż na w/w mapie "Dimapu" źle był zaznaczony szlak niebieskiego kółka - wg. niej zaczynał się na hali obok ruin schroniska - straciliśmy wtedy ok. godziny bezskutecznie poszukując jakiejkolwiek ścieżki w las; na tej nowej mapie widać, że nie mieliśmy szans szlaku odnaleźć, gdzyż nie schodzi on z bocznego grzbietu Rodniańskich do ruin schroniska, tylko biegnie prosto owym grzbietem na Buza Dealului...

Hi Luki , a no kope lat ! Jak wiemy wszyscy, nie ma map idealnych i GPS tym bardziej , a błądzić jest przyjemnie, jak ma się oczywiście czas na to. Rumunia jest piękna, w tym roku też nie odpuszczę ... choć przejazdem w stronę Serbii, ale muszę tam być. Mam zamiar przemierzyć zachodnią częścią Rumuni do Serbii i dalej przez Kosowo do Albanii.Pobyć w Albanii jakiś czas i wracać wybrzeżem przez Czarnogórę , B i H i dalej przez Chorwację, zobaczymy co z tego wyniknie.
    Pozdrowienia dla Ciebie i Twojej Małżonki.
    Ostatnio edytowane przez joorg ; 19-02-2013 o 18:15
    "dosyć często rozważam co jest warte me życie?...tam na dole zostało wszystko to co cię męczy ,patrząc z góry w około - świat wydaje się lepszy.."
    Pozdrawiam Janusz

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)