Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Zmieniać forum ?

Mieszany widok

lucyna
    Guest

Domyślnie Odp: Zmieniać forum ?

ad pierwszego
    Post dotyczy słów Henka. Wprowadzenie ograniczeń dla początkujących. Myszka coś mi siada i nie mogę zaznaczać.

ad bibliografii
    Nie ja wpisywałam działy i tematy. Dodaję wpisując książki i mapy ze swojej biblioteczki. Nie wymagaj proszę abym posiadała wszystkie publikacje dotyczące regionu. Wiele działów w bibliografii nie powypełniam bowiem nie interesuje mnie np. topomastyka. Rzeczywiście nikt nie kwapi się aby mi pomóc.
    Wiesz dobrze z czego utrzymuję się zimą, mam kontakt z promotorami i akurat ten dział cieszy się na uczelniach pewną popularnością.
    Mi podoba się pomysł stworzenia działu poświęconego innym górom np. Karpatom Wschodnim, pogórzom Przemyskiemu, Bukowskiemu.
    Decyzję podejmiecie Wy.

Bieszczadnik Awatar Henek
    Na forum od
    01.2004
    Rodem z
    Rzeszow

Sorki. Nie rozumiem dlaczego ten wątek został przesunięty do rozdziału TECHNICZNE.
    Widocznie zostałem źle zrozumiany. Zadając początkowe pytanie chodziło mi o zmiany merytoryczne a nie techniczne.
    Jak ma wyglądać sens forum i czy stosować metodę urawniłowki w dostępie ?
    .
    Dlatego wątek został zapodany w dziale OFTOPIC (a tak prz okazji : czy tej nazwy nie można by zmienić np. na POGADUCHY ... nie tylko o Biesach ?
    Byłoby i normalniej i po polsku.

Bieszczadnik Awatar Piotr
    Na forum od
    09.2002

Cytat Zamieszczone przez Henek Zobacz posta
    Sorki. Nie rozumiem dlaczego ten wątek został przesunięty do rozdziału TECHNICZNE.
    "Techniczne
    Jeśli masz problem z forum, pomysł mający na celu usprawnienie jego działania, jest błąd w forum lub poprostu szukasz pomocy pisz tutaj."
    Piotr
    Twoje Bieszczady - przewodnik po regionie
    Komańcza i okolice - serwis turystyczny

Na forum od
    09.2002

Domyślnie Odp: Zmieniać forum

Cytat Zamieszczone przez lucyna Zobacz posta
    ad bibliografii
    Nie ja wpisywałam działy i tematy. Dodaję wpisując książki i mapy ze swojej biblioteczki. Nie wymagaj proszę abym posiadała wszystkie publikacje dotyczące regionu.
    Nie, nie - chodzi mi wyłącznie o formę. Załóżmy że znajdą się inni chętni do dopisywania. No i dział będzie miał powiedzmy 100, 150 czy więcej pozycji. Kto cos w tym znajdzie, jeśli każdy tytuł jest nowym postem? Przy przewijaniu stron jak wejdzie na 4 to już zapomni co było na 1, itd. Już "ordynarny" spis pozycji w jednym poście, jeden pod drugim, ponumerowane - byłby łatwiejszy do ogarnięcia nawet jak miałby 1,5 metra długości. Może i korzystają z tego teraz, a później?
    Tylko zgłaszam swoje wątpliwości, co nie znaczy że muszę mieć rację, to jedynie jeden głos na forum.
    Wiesz dobrze z czego utrzymuję się zimą, mam kontakt z promotorami
    Piszesz ludziskom magisterki?
    Piotr

lucyna
    Guest

Cytat Zamieszczone przez Piotr Zobacz posta
    Nie, nie - chodzi mi wyłącznie o formę. Załóżmy że znajdą się inni chętni do dopisywania. No i dział będzie miał powiedzmy 100, 150 czy więcej pozycji. Kto cos w tym znajdzie, jeśli każdy tytuł jest nowym postem? Przy przewijaniu stron jak wejdzie na 4 to już zapomni co było na 1, itd. Już "ordynarny" spis pozycji w jednym poście, jeden pod drugim, ponumerowane - byłby łatwiejszy do ogarnięcia nawet jak miałby 1,5 metra długości. Może i korzystają z tego teraz, a później?
    Tylko zgłaszam swoje wątpliwości, co nie znaczy że muszę mieć rację, to jedynie jeden głos na forum.

Piszesz ludziskom magisterki?
    Piszę pojedyńczo, bo przewidziałam problemy. Pojedyncze wpisy mozna poprzesuwać, potworzyć podkatalogi. jeżeli w biologii monografia powpisuje jednocześnie kilka pozycji dajmy na to z ornitologii, botaniki, scieżki dydaktyczne to potem nic nie będzisz mógł zrobić. Poprostu pozostanie w takiej wersji. Mając pojedyńcze wpisy możesz moderować tworząc w miarę rozrostu bibliografii nowe działy. Dla mnie pojedyncze wpisy są bardziej czytelne.
    Piotrze one służą do tworzenia bibliografii nieszczęsnym magistrantom. Nie każdego stać na pewne usługi. Muszą sami biedacy pracować.

Na forum od
    09.2002

Mając pojedyńcze wpisy możesz moderować tworząc w miarę rozrostu bibliografii nowe działy. Dla mnie pojedyncze wpisy są bardziej czytelne.
    Kończąc o bibliografii (bo nie o to chodziło rozpoczynającemu wątek) muszę Cię rozczarować. Z pojedynczymi postami nic nie można zrobić - ewentualnie jednorazowo - ale wyciągać co jakiś czas posty i umieszczać w innych (istniejących) tematach się nie da. Krótko mówiąc jak zostało wpisane - tak zostanie.
    Piotr

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)