Pokaż wyniki od 1 do 10 z 55

Wątek: Łupki syderytowe w Bieszczadach?

Mieszany widok

Bieszczadnik Awatar Michał
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Opole

Domyślnie Odp: Łupki syderytowe w Bieszczadach?

Cytat Zamieszczone przez lucyna Zobacz posta
    Mówię o pierwszym kamieniołomie. Po prawej stronie jest kamieniołom, obok wejścia napis ostoja. Droga leśna, nie chodzę nią ale wchodzę na drogę wiodącą do kamieniołomu. Zatrzymuję się ok. 50 m od ściany. Widok przepiękny, jedno z najładniejszych miejsc w Bieszczadach. Piaskowce, łupki, rogowce przepięknie prezentują się w odsłonie fliszu karpackiego. Oprócz mnie tylko jeden przewodnik tam wchodzi. Coście się czepili tego kamieniołomu. Nie mówię o Rabem ale o kamieniołomie pomiędzy Bystrem, a Rabem. Z tego co pamiętam z tablicy informacyjnej nazywa się on Huczwice. Nie chodzi mi onieistniejącą wieś ale o nazwę kamieniołomu.
    No to tera się czepiem - nie Rabem, a Rabe. I zabij mnie jak chcesz. Ale mówisz o czymś innym (zakładam - tfu! - wykluczam działanie grzybków. Za wcześnie na żniwa).
    Tam są dwa kamieniołomy - a jedna ścieżka geologiczna.

Możemy sobie dać po ... jak tam będę.

Pozdra

Bieszczadnik Awatar Michał
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Opole

Domyślnie Odp: Łupki syderytowe w Bieszczadach?

Cytat Zamieszczone przez Michał Zobacz posta
    No to tera się czepiem - nie Rabem, a Rabe. I zabij mnie jak chcesz. Ale mówisz o czymś innym (zakładam - tfu! - wykluczam działanie grzybków. Za wcześnie na żniwa).
    Tam są dwa kamieniołomy - a jedna ścieżka geologiczna.

Możemy sobie dać po ... jak tam będę.

Pozdra
    Kurde - sam sie zacytuje - bo mi się normalnie nie chce edytować swojego bazgróla. Za szybko cosik dzisiaj odpowiadacie.

Do ziomala i ulubionego przewodnika:
    są dwa kamieniołomy w tamtym-tym rejonie (obadwa natychmiast bym zamknął, ale na razie nie ma takiej możliwości).
    Wiem, że wiecie. Kurna - pogubiłem się! - to ja mam wiedzieć!!
    I wydaje mi się na 259,99% procenta, że Lucynka (mój ulubiony przewodnik) myli (nie mydli - a może) rezerwat z kamieniołomem!!!

Ja wymiękam

Pozdra

P.s.
    Ziomal - nawet nie wiesz jak chętnie bym się kopnął - ale nic z tego. Dzięki za namiastkę !!!

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)