Pokaż wyniki od 1 do 10 z 55

Wątek: Łupki syderytowe w Bieszczadach?

Mieszany widok

Bieszczadnik Awatar Trauma
    Na forum od
    01.2007
    Rodem z
    Rzeszów

Domyślnie Odp: Łupki syderytowe w Bieszczadach?

Cytat Zamieszczone przez lucyna Zobacz posta
    Mam problem. Po raz drugi zdarzyło mi się, że uczestnik wycieczki, nauczyciel geograf stwierdził iż w kamieniołomie w Huczwiach znajdują się łupki syderytowe
    Chciał zaszpanować

Łupki syderytowe wedłu stronki są( http://meak.republika.pl/geologia.html ) w płaszczowinie Śląskiej z tego co wiem podkarpacie leży na Skolskiej ale mogę się mylić(bo ignorant profesor na mej uczelni uznał Bieszczady za mało atrakcyjne, by powiedzieć coś więcej na ten temat). Wydaje mi się że idąc od dołu mamy Skolską , Podśląską, Śląską, Przedmagurską i Magurską. I im dalej że tak powiem na północ tym starsza płaszczowina jest na wierzchu... i tak by można i można generalnie temat mnie zaciekawił.

Też nie lubie przemądrzałych "nauczycieli geografii"... ale trzeba to przeżyć i się nie przejmuj:)

Przepraszam odbija mi od tych "głupot" i to mało pewnie dla Was ciekawe ale jakbyście mieli też wykówać takie coś na pamięć też by wam odbiło... ble ble ble...
    Ostatnio edytowane przez Trauma ; 11-05-2007 o 00:02 Powód: Odbija mi
    "Noc ci stworzyłem najciemniejszą
    byś mogła być bielsza od czerni"

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)