Cytat Zamieszczone przez Stały Bywalec Zobacz posta
........ w dniach 9 - 29 września. Gdyby ktoś z Was był w tym czasie w Bieszczadach, już teraz zapraszam na „chmilne micne” i „chlebnyj dar”. Do wyboru - chyba że ktoś chciałby wymienione trunki (na własne ryzyko) połączyć......

W drodze powrotnej namówiłem Kolegów na pieszą wyprawę do Dydiowej. Oczywiście nie fatygowaliśmy tym osoby duchownej ani płci pięknej - Pastor powrócił do Ustrzyk Górnych uwożąc (uwożąc, a nie „uwodząc” !!!) przy okazji tam moją Żonę.......
Nic dodać się nie da do tak klarownej, "z jajem" napisanej relacji! Mam tylko dwa pojaśnienia, techniczne niejako.
Przyjadę w dn. 09.- 29. września na spotkanie powyborcze do Sękowca, żeby się nie zmarnowały dobre chęci (i zapasy) Pana Prezydenta. Mam nadzieję że będzie okazja należycie docenić ów "chlibnyj dar", pozostałych darów bożych też nie odmówie bo ja zresztą nie mam zwyczaju czegokolwiek odmawiać, nawet pacierzy!
Co do naszego powrotu do UG, również ja stanowczo muszę zaakcentować słowo "uwożąc",chociaż Pan Prezydent, znany ze skromności, przemilczał iż "posiada" żonę piekną i czarującą co zauważyłem nawet ja, zwykle wpatrzony w niebo. Miałem nawet zamiar już, już "wychylić się" z jakimś niewczesnym komplementem. Na szczęście w porę przypomniałem sobie że pięćdziesiątka tuż, tuż, kręgosłup nietęgi, w kościach łamie, w kolanie strzyka, staw skokowy zwyrodniały a mięsięń piwny okazały. Jednym słowem przypomniały mi się te wszystkie objawy dzięki którym codziennie, od kilku lat budząc się, czuje że jeszcze nie umarłem. Mając to na względzie zająłem się uwożeniem a raczej powożeniem, uwodzenie pozostawiając Duchowi Przeszłości, co ów czynił z niemałym zapałem, kłusując przeważnie na terytorium Irasa i czarując kimbowiczki piękne i młode. Oczywiście Duch Przeszłości jako człowiek dobrze urodzony i wychowany nie dyskryminował nikogo że względu na wiek i urodę. Tak się bowiem złożyło że na KIMB przyjechały same piękne i młode kimbowiczki. Zgodzimy się chyba wszyscy że są to po prostu czary, nie ma tylko pewności,dobrych czy złych duszków. Myślę że to będzie jeden z tematów poruszonych na następnym KIMB-ie do którego coraz bliżej! Pozdrawiam! + Pastor