Drodzy,
Uprzejme podziękowania za Wasze (p)odpowiedzi, bardzo Wam dziękuję![]()
Teraz już mój ruch i moja praca w układaniu trasy. Lekturze się, studiuję mapę, przeglądam net i staram się zacząć składać z klocków całość konstrukcji. Czasu teoretycznie jest sporo, praktycznie niestety mniej (o czym świadczy choćby godzina umieszczenia tego postu, ech!), w każdym razie zaczynam planować kolejną wyprawę. Oczywiście jeśli ktoś jeszcze chciałby coś dopisać, będę bardzo wdzięczny![]()
Lucyna - wielkie dzięki, jest spory rozrzut i chyba dość wszechstronnie, tym bardziej chętnie skorzystam :)
Jacob - heh, ubawiłem się, chciałem Ci odpowiedzieć w podobnej konwencji, ale chyba zaniecham tej próby, chyląc czapkę ;-)
Moje warszawskie szlaki przebiegają wprawdzie innymi drogami niż Grójecka, ale pewnie w jakiejś wolnej chwili udam się do rekomendowanego przez Ciebie shopu, wirtualnie już tam złożyłem wizytę. Przewodniki wyd. Rewasz znam, choćby z przygotowań do wypadów w Gorce i Beskid Sądecki, i choć w kilku przypadkach informacje były nieaktualne, a opisy niekiedy ciut różne od tego, co zobaczyliśmy, to generalnie czyta się je świetnie i bardzo mi pomogły. Na razie dorwałem i czytam opisy trasek w "Bieszczadach z plecakiem" Pawła Klimka (Bezdroża - tzw. seria z falą), mapka Copernicusa - na warsztacie, podczytuję też "Bieszczadzkie losy" Andrzeja Potockiego - to trochę inna bajka, bo więcej tu wspomnień/pamiętnikarstwa, ale też warto - kilka słów naskrobałem o tym w innym wątku - http://forum.bieszczady.info.pl/showthread.php?p=44599#post44599 . Dzięki za info i przepraszam, jeśli trochę zbyt ogólnikowo zadałem pytanie, fakt.
Tomku, Naive - Wam też dziękuję za cenne info i linka (przeglądam).
Będzie pięknie!
Wieczorne (?) pozdrowienia,
Mursi

Odpowiedz z cytatem
Zakładki