Cytat Zamieszczone przez lucyna Zobacz posta
Może nie w klasycznym znaczeniu tego słowa ale mam wrażenie, że kilka osób jest skierowanych przez firmy produkujące sprzęt górski. Akurat mnie to nie drażni, wręcz przeciwnie czerpię od nich wiedzę. Najwięcej jest na usługach farmaceutów i filmowców. Z tego co wiem niewiele osób bierze za to pieniądze. To raczej idealiści, którzy odwalają niekiedy kawał dobrej roboty. Są efektywni, bo wierzą w to co robią.
IMHO - spiskowa teoria dziejów.

Udzielam się na pl.rec.gory jak pisałam od 1999 r a na kilku górskich forach od około 2002-2003 r. I nie zauważam takich osób.

Sama współpracuję stale z "npm" - robimy testy sprzętu, czego się nie wypieram, ale staram się być całkiem obiektywna i jak buty mi przemakają to o tym piszę. Podobnie moi koledzy z redakcji.

Kogoś Ty spotkała na usługach farmaceutów ?
A kogo na usługach filmowców ?

Jeśli rzucasz na kogoś oskarżenia - to napisz wprost, podaj przykłady postów "marketingowych".

Nie wypieram się też tego że kilka razy (średnio raz na każdym forum) reklamowałam obozy górskie, które prowadzę.

Ale raz - i wystarczy, powtarzanie tego samego po raz któryś z kolei jest nudne i powoduje skutek przeciwny niż zamierzony.

Pozdrowienia

Basia