Ja w takich gorskich, mocno zasznurowanych butach polecanych na Alpy skrecilam kostke na dworcu w Iwanofrankiwsku...Magia, nie?? Zaburzony sen o jakosci bezwzglednej?
![]()
Wiadomo ze kazdy sztywny but za kostke bedzie lepiej chronil niz japonek- ale ślepa wiara w siłe pieniadza i najnowszych technologii tez bywa myląca.. Ja juz kilka razy padłam ofiara reklamy, gadzeciarstwa ,internetowego doradztwa ludzi ktorzy nie maja pomysłu na co wydac nadmiar kasy.. I wlasnej glupoty oczywiscie...
Moze wlasnie dlatego skrecilam ową łapę bo uwierzylam jak Recon i setki innych w kosmiczna technologie ktora mnie uchroni przed złem, uspiła czujnosc i niedostatecznie uwaznie patrzylam gdzie leze? A gdybym szła w trampkach to bym bardziej patrzyla pod nogi?
Mam mocne wrazenie ze sporo ludzi uwaza ze jak kupi sobie najdrozsze buty w ofercie, do tego kurtke ktora wedlug reklamy nigdy nie przemaka i nigdy w niej nie zmarzniesz a do tego oddychajace gacie o madrej angielskiej nazwie to mogą juz isc wszedzie wyłączajac rozum i chlodna kalkulacje wlasnych umiejetnosci, zdrowia i kondycji. A potem jest rozpacz i telefony na GOPR bo mimo niesienia na sobie sprzetu za roczna wyplate bloto nadal jest sliskie, deszcz nadal jest mokry, zadyszka na podejsciu nie slabnie a zmrok zapada o tych samych godzinach jakby sie poszlo w klapkach..

Magia, nie?? Zaburzony sen o jakosci bezwzglednej?
Odpowiedz z cytatem